Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szer. szept. 27, 2023 6:48 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 345 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jún. 20, 2014 9:43 pm 

Autó: Fabia 1.2 6V 2004 AWY
Nekem a hátsó dob csere után pár nappal a középső és a hátsó dob közötti összetoldásnál reped meg valszeg pont a hátsó dob csere miatt, egy elég hülye találmány van ott ez a két bilincses, köztes toldás megoldással, így azt kivágtuk a francba, és be lett fix csővel hegesztve.

mdzsonsz írta:
goes írta:
Szia!

Teljesen rendben van.

mdzsonsz írta:
    Sziasztok! Hátsó és középső kipufogódob csere előtt állok. 2003-as 1.2 HTP AZQ motorkódú a Skodám. Walker márkájút tudnék elég jó áron beszerezni. Mi a véleményetek róla?

Sziasztok! Megtörtént a dobcsere. Végül is Sigam került rá. Örültem, mint menyasszony a nászéjszakának, visszatért a finoman duruzsoló háromhengeres fabia hang, egy darabig. Aztán kb 150 km megtétele után alapjáraton a hátsó dobnál elég hangosan elkezdett zörögni valami. Nem néztem még alá, de feltételezem, hogy az alapjárati rezonancia miatt a dob nekiütődik valaminek. Lehetséges, hogy a tartógumik elhasználódtak? Ha lábbal kicsit megpiszkálom, akkor lötyög egy picit a dob, de a szerelés után közvetlenül teljesen stabilnak tűnt minden.
Goes, köszönöm a válaszodat az előző kérdésemmel kapcsolatban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jún. 12, 2014 11:29 am 

Szia!
Köszi a gyors választ!Amint lesz időm,megyek is a szerelőmhóz,és nézetem ezeket.

Csabaa írta:
juhaszsadi írta:
Sziasztok!

Érdekelne,hogy univerzális katalizátort érdemes-e berakatni?Esetleg megbízható szervízt,kereskedőt tudtok-e ajánlani?
2006 1.2 12v BME -kellene.
Most volt műszakin,erősen ajánlották a közeljövőbeli cseréjét.Nem értek hozzá.Nálam is előjött a motorhibakód már egy ideje,mikor nézettem mondtak fűt fát, a lambdaszondától a katalizátorig.
Tanácsot is kérnék,hogy tudnám beazonosítani a pontos hibát,hohy ne kelljen mindent cserélnem.
Előre is köszi a segítségeket!

Szia
Ez azért nem bemondás alapján megy.
A motorvezérlőben lehet katalizàtor hatékonysági tesztet csinálni. Sőt az aktuális helyzetet is látni, a 46-os csoportban. 0.5-1 közötti értéket ír.
0,5 alatt fog hibajelzést dobni.

Ha második lambda szonda öregszik az is okozhat valótlan katalizátor hatékonyság mérést.
A katalizátor a dús és szegény keverék közötti változást tompítja. Tehát a katalizátor után lévő lambda szonda által mért oxigén szint, kis mértékben változik.
Amikor ez a második szonda öregszik, lassabban mér. A lassúlás miatt eltolódhat az oxigén szint állandó dús vagy szegény keverék irányába. Ezt könnyen veheti a motorvezérlő csökkenő katalizátor hatékonyságnak, holott lehet csak a szonda öregszik, lassabban követi a katalizátor utánu kipufogó gázban az oxigén szintet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jún. 12, 2014 6:33 am 

goes írta:
Szia!

Teljesen rendben van.

mdzsonsz írta:
    Sziasztok! Hátsó és középső kipufogódob csere előtt állok. 2003-as 1.2 HTP AZQ motorkódú a Skodám. Walker márkájút tudnék elég jó áron beszerezni. Mi a véleményetek róla?

Sziasztok! Megtörtént a dobcsere. Végül is Sigam került rá. Örültem, mint menyasszony a nászéjszakának, visszatért a finoman duruzsoló háromhengeres fabia hang, egy darabig. Aztán kb 150 km megtétele után alapjáraton a hátsó dobnál elég hangosan elkezdett zörögni valami. Nem néztem még alá, de feltételezem, hogy az alapjárati rezonancia miatt a dob nekiütődik valaminek. Lehetséges, hogy a tartógumik elhasználódtak? Ha lábbal kicsit megpiszkálom, akkor lötyög egy picit a dob, de a szerelés után közvetlenül teljesen stabilnak tűnt minden.
Goes, köszönöm a válaszodat az előző kérdésemmel kapcsolatban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 11, 2014 7:04 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
juhaszsadi írta:
Sziasztok!

Érdekelne,hogy univerzális katalizátort érdemes-e berakatni?Esetleg megbízható szervízt,kereskedőt tudtok-e ajánlani?
Most volt műszakin,erősen ajánlották a közeljövőbeli cseréjét.Nem értek hozzá.Nálam is előjött a motorhibakód már egy ideje,mikor nézettem mondtak fűt fát, a lambdaszondától a katalizátorig.
Tanácsot is kérnék,hogy tudnám beazonosítani a pontos hibát,hohy ne kelljen mindent cserélnem.

Szia
Ez azért nem bemondás alapján megy.
A motorvezérlőben lehet katalizàtor hatékonysági tesztet csinálni. Sőt az aktuális helyzetet is látni, a 46-os csoportban. 0.5-1 közötti értéket ír.
0,5 alatt fog hibajelzést dobni.

Ha második lambda szonda öregszik az is okozhat valótlan katalizátor hatékonyság mérést.
A katalizátor a dús és szegény keverék közötti változást tompítja. Tehát a katalizátor után lévő lambda szonda által mért oxigén szint, kis mértékben változik.
Amikor ez a második szonda öregszik, lassabban mér. A lassúlás miatt eltolódhat az oxigén szint állandó dús vagy szegény keverék irányába. Ezt könnyen veheti a motorvezérlő csökkenő katalizátor hatékonyságnak, holott lehet csak a szonda öregszik, lassabban követi a katalizátor utánu kipufogó gázban az oxigén szintet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 11, 2014 1:52 pm 

Sziasztok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jún. 06, 2014 3:30 pm 
Moderátor

sziasztok
Kicserélték a kipufogó flexi csővet az 1,2 12v-n. Végül megvettem a 45x230 hosszút, de necces volt.(220 lenne az igaz ami nincs..) A elején az ívre nem akart hegeszteni a karosszériás, a flexiből sem tudott levágni ,mivel ott volt összepréselve, ezért közvetlen a flexi mögött lévő tartó fület előrébb kellett hegesztenie. 11 év alatt a középső bilincs csavarjai annyira elrohadtak ,hogy azt is le kellett hegedülni.
Viszont jó hír, hogy a katalizátorhoz csatlakozó csavarok anyái bronzból vannak ezért nem tudnak rárohadni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 04, 2014 12:00 pm 

Szia!

Teljesen rendben van.

mdzsonsz írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 04, 2014 8:25 am 

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. jún. 01, 2014 5:00 pm 
Moderátor

sziasztok
Aktuális lett nekem is a flexi cső csere.
45x220-at mértem, nem találok ilyen méretet csak
230-t. Aki meghegeszti megvan már csak a csőre lenne szükségem.

200,230,250,260 at találtam csak..

Kép
Ez a gondom, az elejétől 235-re már a felfogatása van a csőnek.. ide bele lehet hegeszteni egy 230-as csövet?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Csabaa vas. jún. 01, 2014 6:02 pm-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. feb. 15, 2014 10:11 pm 

hello

megtudnátok mondani mik a méretei a kipuf.flexi csőnek?
1.2 azq 2004

köszönöm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 15, 2013 4:56 pm 

nem az összegszerűségre gondoltam hanem a rögzítésére,mert néztem pár helyen flexicsövet,de a rögzítését nem értettem.
köszönöm a hozzászólást nektek!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 15, 2013 3:38 pm 

Régi levág, új felhegeszt. Az anyag kb 5000 forint és még egy 5000-ért szokták felhegeszteni. Nem olyan nagy összeg, amiért megéri tanácstalannak lenni. :)

nysisti írta:
sziasztok,kipufogó flexicsövem kilyukadt Azf-es fábiámon,
a cseréjénél hegeszteni kell-e valóban,mert tanácstalan vagyok?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 15, 2013 1:42 pm 

Tartózkodási hely: Szlovákia-RS:chatback 2000. 1,4MPI 8v,50Kw.COMFORT.AME
Genius írta:
nysisti írta:

nekem hegesztették anno.

Sziasztok, en is hegesztettem, Ha vissza lehetne valahogy keresni itt a forumon, akkor valahol itt van fenn képekben is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 15, 2013 1:06 pm 

nysisti írta:

nekem hegesztették anno.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 15, 2013 12:19 pm 

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 345 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra