mumo írta:
Helló!
Szerintem mindenképpen vizsgáltasd meg a kerekek kiegyensúlyozottságát! Szerintem centrírozni kell a kerekeket. Mindenképp kérdezz rá arra, hogy oldalirányban nincs e ütése a felninek. Előfordul,hogy a centrírozás sikeres, de az oldalirányú "ütése" megmarad a guminak.
A gumikat szálszakadás szempontjából is ajánlott átvizsgálni!
sziasztok
Meg a futófelület is okozhat ilyet. Maci fórumtárs esete jut eszembe. Volt egy bal oldali
csatja. Megcsinálták a kocsit becsülettel ,de mivel a külső kormányösszekötő is eltört elvitte
futóműveshez. Nem igazán sikerült belőni ,mindig marad egy kis kormányremegés bizonyos fordulatnál. Kiderült a gumi nem szálszakadt volt, hanem a futófelület volt gyárilag 2mm-el félre vulkanizálva. Gyártói vizsgálat, igazat adtak, de kibújtak a garancia alól, mert hibahatáron belül volt, az hogy ráz nem szempont. Érdekes módon előtte nem jött elő a hiba, csak a baleset után.
Sziasztok ! Megfogadtam a tanácsotokat így hát Érd ről haza fele megálltam a gumis barátaimnál nulláson meg nézték a kerekeket földobták centirozni a régi súlyokat le dobták tettek föl ujjakat minimál is egyik re 10 g ment másikra 5 gumik tökéletesek ninc le fékezve nem áll egy helyben az autó sokat minden nap használom nincs szálszakadva és oldal irányú ütése sincs sem a felninek sem a guminak ( 1 szezont futtottak goodyear ug
centírozás után tovább pályán minimális javulás tapasztalható ... de a kormány vibrálás érezhető maradt fékek már ugye eszterga után nem ütnek... de 110 fölött érdekes a kormányzásom még mindig egyenesen haladva bele mozdítok egy picit olyan mintha lógna vagy holt játékom lenne a kormányon csak jobbra mozdításra ott érezni is h könnyű a kormány de még is mozdul rá a kocsi és utána hogy vissza engedem középre kovájog az eleje.. de alig egy centit kell mozdítani ehhez a kormányon ... és még érdekes számomra ez a kézben történő kormány rángatás jobbra illetve balra egyenesen haladva de ezt idáig 2 x produkálta elég meglepő dolog tud lenni .... a remegésre egy szerelő ismerős azt mondta lehet féltengely belső csukló ... de ropogás vagy hangja nincs ,, ezt h tudom legkönnyebben ellenőrizni h jó e ?