Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd szept. 26, 2023 5:13 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: kormányzás
HozzászólásElküldve: vas. júl. 16, 2023 1:51 pm 

Autó: Skoda fabia 1 sedan
Üdv. Kedves tagok.
A következő a problémám.
A kormányzásnál 20 celsius fok felett ropogó, mormogó hangot hallok. És olyan mintha elnehezülne a kormány.
Már hetek óta jelentkezik ez a probléma, de csak 20 celsius külső hőmérsékletnél. Például hajnalban 18 fokban, teljesen jó minden.
Mi lehet a probléma?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. júl. 31, 2020 1:16 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
feketete írta:
Gyulus írta:
Sziasztok olyan problematikám van hogy nagyobb sebességnél ha balra tekerem egy kicsit is a kormányt akkor olyan hangot ad montha bozzá érne valamihez a gumi és súrolná.
A másik gond az hogy ha kisebb gödörbe is belemegy a bal elsö kerék akkor ilyen nyöszörgő hangot ad .
Vélemények , tanácsok?

nézd meg a trapéz hátsó szilentblokját az szokott elszakadni (tipus hiba)

a surlódás lehet hogy csapágy hang. egy tágas téren probálj meg jobbra , balra körözni hosszabban milyen hangokaT AD.
Érdemes megemelni az adott oldalt , kézzel megforgatni a kereket , nem-e a féknyereg szorul .

Sziasztok
A nyekergést a stabilizátor rúd gumi szilentjének a kiszáradása szokta okozni. Érdemes kiszedni és szilikonzsírral kezelni. Bár ha már ki van szedve, ki is lehet cserélni, a héten cseréltem 1300.- volt a pár.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. júl. 30, 2020 1:01 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
Gyulus írta:
Sziasztok olyan problematikám van hogy nagyobb sebességnél ha balra tekerem egy kicsit is a kormányt akkor olyan hangot ad montha bozzá érne valamihez a gumi és súrolná.
A másik gond az hogy ha kisebb gödörbe is belemegy a bal elsö kerék akkor ilyen nyöszörgő hangot ad .
Vélemények , tanácsok?

nézd meg a trapéz hátsó szilentblokját az szokott elszakadni (tipus hiba)

a surlódás lehet hogy csapágy hang. egy tágas téren probálj meg jobbra , balra körözni hosszabban milyen hangokaT AD.
Érdemes megemelni az adott oldalt , kézzel megforgatni a kereket , nem-e a féknyereg szorul .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. júl. 30, 2020 7:03 am 

Autó: Skoda Fabia 1.4 Light
Vélemények , tanácsok?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. okt. 14, 2015 2:10 pm 

Autó: Fabia 1.4 mpi
Sziasztok!
Egy számomra eddig ismeretlen jelenségre szeretnék általatok válaszra találni.

Tehát: menet közben, függetlenül a sebességtől, útviszonyoktól, és csak gázadás, sebesség tartás közben, tehát sima gurulás közben nem, tapasztalok egy olyat, hogy az autó elkezd húzni valamilyen irányba. Nem folyamatosan, váratlanul, inkább ilyesztően...
Vélemények, tanácsok??

Nagyon köszönöm!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. feb. 11, 2015 10:12 pm 
Moderátor

fabia2001 elegance írta:
.... a remegésre egy szerelő ismerős azt mondta lehet féltengely belső csukló ... de ropogás vagy hangja nincs ,, ezt h tudom legkönnyebben ellenőrizni h jó e ?

szia
Felemeled az egyik oldalt, és a kereket hátra és felfelé hirtelen megrántod, ha kottyan
akkor valószínű a belső kormányösszekötő.
Kép
jaaa, féltengely csukló, félre olvastam, azt nem igazán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. feb. 11, 2015 7:30 pm 

Csabaa írta:
mumo írta:
Helló!
Szerintem mindenképpen vizsgáltasd meg a kerekek kiegyensúlyozottságát! Szerintem centrírozni kell a kerekeket. Mindenképp kérdezz rá arra, hogy oldalirányban nincs e ütése a felninek. Előfordul,hogy a centrírozás sikeres, de az oldalirányú "ütése" megmarad a guminak.
A gumikat szálszakadás szempontjából is ajánlott átvizsgálni!

sziasztok
Meg a futófelület is okozhat ilyet. Maci fórumtárs esete jut eszembe. Volt egy bal oldali
csatja. Megcsinálták a kocsit becsülettel ,de mivel a külső kormányösszekötő is eltört elvitte
futóműveshez. Nem igazán sikerült belőni ,mindig marad egy kis kormányremegés bizonyos fordulatnál. Kiderült a gumi nem szálszakadt volt, hanem a futófelület volt gyárilag 2mm-el félre vulkanizálva. Gyártói vizsgálat, igazat adtak, de kibújtak a garancia alól, mert hibahatáron belül volt, az hogy ráz nem szempont. Érdekes módon előtte nem jött elő a hiba, csak a baleset után.

Sziasztok ! Megfogadtam a tanácsotokat így hát Érd ről haza fele megálltam a gumis barátaimnál nulláson meg nézték a kerekeket földobták centirozni a régi súlyokat le dobták tettek föl ujjakat minimál is egyik re 10 g ment másikra 5 gumik tökéletesek ninc le fékezve nem áll egy helyben az autó sokat minden nap használom nincs szálszakadva és oldal irányú ütése sincs sem a felninek sem a guminak ( 1 szezont futtottak goodyear ug 8) centírozás után tovább pályán minimális javulás tapasztalható ... de a kormány vibrálás érezhető maradt fékek már ugye eszterga után nem ütnek... de 110 fölött érdekes a kormányzásom még mindig egyenesen haladva bele mozdítok egy picit olyan mintha lógna vagy holt játékom lenne a kormányon csak jobbra mozdításra ott érezni is h könnyű a kormány de még is mozdul rá a kocsi és utána hogy vissza engedem középre kovájog az eleje.. de alig egy centit kell mozdítani ehhez a kormányon ... és még érdekes számomra ez a kézben történő kormány rángatás jobbra illetve balra egyenesen haladva de ezt idáig 2 x produkálta elég meglepő dolog tud lenni .... a remegésre egy szerelő ismerős azt mondta lehet féltengely belső csukló ... de ropogás vagy hangja nincs ,, ezt h tudom legkönnyebben ellenőrizni h jó e ?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 09, 2015 6:29 pm 
Moderátor

mumo írta:
Helló!
Szerintem mindenképpen vizsgáltasd meg a kerekek kiegyensúlyozottságát! Szerintem centrírozni kell a kerekeket. Mindenképp kérdezz rá arra, hogy oldalirányban nincs e ütése a felninek. Előfordul,hogy a centrírozás sikeres, de az oldalirányú "ütése" megmarad a guminak.

sziasztok
Meg a futófelület is okozhat ilyet. Maci fórumtárs esete jut eszembe. Volt egy bal oldali
csatja. Megcsinálták a kocsit becsülettel ,de mivel a külső kormányösszekötő is eltört elvitte
futóműveshez. Nem igazán sikerült belőni ,mindig marad egy kis kormányremegés bizonyos fordulatnál. Kiderült a gumi nem szálszakadt volt, hanem a futófelület volt gyárilag 2mm-el félre vulkanizálva. Gyártói vizsgálat, igazat adtak, de kibújtak a garancia alól, mert hibahatáron belül volt, az hogy ráz nem szempont. Érdekes módon előtte nem jött elő a hiba, csak a baleset után.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 09, 2015 5:49 pm 
Moderátor

Autó: Skoda Fabia Kombi Elegance 1.4 16V 74kW
fabia2001 elegance írta:
Hello !
Segitséget szeretnék kérni ,korrábban írtam ,az autóm hibájával kapcsolatosan ráz az eleje 80 km/h felett fékezésnél ez erösödött,illetve kopogott a stabrúd..voltam egy állapott felméresen fekpadon azt mondtak h utnek a tárcsak ..at rángaták az autó elejét hatulját.. nem találtak semmi kopogást. Szilent nincs kiszakadva ... tarcsa kapot szabályzást plusz betétett, stabrúd pedig két szilentett , kutya csontott is cseréltem.. de vmi hibázik ma autopályan. 120 folott vibraciot érzek a kormányon és magan az egesz auton fékezeskor nem remeg illetve ha el veszem a gazt akkor is minimalizálodik. A kormányzás kozéppontban olyan minta lógna holtjateka lenne de minden kis mozdulatra reagál még is olyan mintha lobogna a kocsi [egyenes futassal nincs gond] és ami boszant még h meg jártam ma fót érd utvonalat a nulláson majd vissza érve fotra csinált egy olyat minta vmi kis rántást éreztem és jobbra huzott az auto de minimálisan és ezek utan egyenesen haladva a kormány el kezdet ide ida járni a kezembe de leginkább balra és ez már olyan volt mintha vki egy negyed fordulatott forgatna a kormányon,fekezes és kanyarodas. Kozben is ide oda járt a kormány. De korigálhato volt végig majd a pályarol le érve. Megszunt a hibajelenseg de ezt már másodjára játsza el ezert is voltam állapott felméresen ahol semmi hibát nem találtak , a tarcsak utesen kivul .,bocs h ennyit irtam de ha vki tud segitsen mert már nem tudom mi okozhatja ezt,olvastam olyat is h szervo hibánál ra segithet vmekyik oldalra esetleg teljesen de ez fugetlen a kormány valos elfordulástol? Vagy ez vmi más?

Helló!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: kormányzás
HozzászólásElküldve: hétf. feb. 09, 2015 4:12 pm 

Hello !
Segitséget szeretnék kérni ,korrábban írtam ,az autóm hibájával kapcsolatosan ráz az eleje 80 km/h felett fékezésnél ez erösödött,illetve kopogott a stabrúd..voltam egy állapott felméresen fekpadon azt mondtak h utnek a tárcsak ..at rángaták az autó elejét hatulját.. nem találtak semmi kopogást. Szilent nincs kiszakadva ... tarcsa kapot szabályzást plusz betétett, stabrúd pedig két szilentett , kutya csontott is cseréltem.. de vmi hibázik ma autopályan. 120 folott vibraciot érzek a kormányon és magan az egesz auton fékezeskor nem remeg illetve ha el veszem a gazt akkor is minimalizálodik. A kormányzás kozéppontban olyan minta lógna holtjateka lenne de minden kis mozdulatra reagál még is olyan mintha lobogna a kocsi [egyenes futassal nincs gond] és ami boszant még h meg jártam ma fót érd utvonalat a nulláson majd vissza érve fotra csinált egy olyat minta vmi kis rántást éreztem és jobbra huzott az auto de minimálisan és ezek utan egyenesen haladva a kormány el kezdet ide ida járni a kezembe de leginkább balra és ez már olyan volt mintha vki egy negyed fordulatott forgatna a kormányon,fekezes és kanyarodas. Kozben is ide oda járt a kormány. De korigálhato volt végig majd a pályarol le érve. Megszunt a hibajelenseg de ezt már másodjára játsza el ezert is voltam állapott felméresen ahol semmi hibát nem találtak , a tarcsak utesen kivul .,bocs h ennyit irtam de ha vki tud segitsen mert már nem tudom mi okozhatja ezt,olvastam olyat is h szervo hibánál ra segithet vmekyik oldalra esetleg teljesen de ez fugetlen a kormány valos elfordulástol? Vagy ez vmi más?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra