Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: hétf. jún. 05, 2023 9:04 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Beázik a hátsó ajtó!
HozzászólásElküldve: pén. jan. 27, 2023 10:11 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
Merlot írta:
egy régi írást bemásolok:

Nem ott ázik be :(. skoda típus hiba az ablakemelő panel szigetelése adta meg magát. Hihetetlen , de ott ázik be. Ha tesztelni akarod leszeded a kárpitot. Elmész egy kézi önkiszolgáló mosóba és jól megnyomatod vízzel az ajtó környékét. Ne sajnáld :) . És látni fogod hol jön be a víz. Bonyolultabb leszeded az ablakemelő panelt és a szigetelést kicseréled , egyszerűbb sziloplaszttal körbeszigeteled a panelt . Nem csak alul az oldalát is kend föl elég magasan.

Köszönöm szépen!
Ezzel megvárom a tavaszt, mert leszedni a belső kárpitot és elvégezni a szigetelést, hidegben, fagyban nem szeretném. Hajszárítóval előtte kiszárítom a hátsó ülések előtti lábteret, hogy a későbbi munkám eredményét (szigetelés) ne befolyásolja az előzmény. Aztán szigetelés után megyek a kedvenc kézi mosómba és tesztelek. :D

Dinka barátom azt mondta, fúrj pár lyukat a padlón, majd ott ki is folyik a víz, mit számít, hol folyt be. :lol: :lol:

nézd meg a padlót néhány kocsinál szokott gumidugó lenni. Annak a helyén kifolyhat a víz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. jan. 27, 2023 9:21 pm 

Nem ott ázik be :(. skoda típus hiba az ablakemelő panel szigetelése adta meg magát. Hihetetlen , de ott ázik be. Ha tesztelni akarod leszeded a kárpitot. Elmész egy kézi önkiszolgáló mosóba és jól megnyomatod vízzel az ajtó környékét. Ne sajnáld :) . És látni fogod hol jön be a víz. Bonyolultabb leszeded az ablakemelő panelt és a szigetelést kicseréled , egyszerűbb sziloplaszttal körbeszigeteled a panelt . Nem csak alul az oldalát is kend föl elég magasan.

Köszönöm szépen!
Ezzel megvárom a tavaszt, mert leszedni a belső kárpitot és elvégezni a szigetelést, hidegben, fagyban nem szeretném. Hajszárítóval előtte kiszárítom a hátsó ülések előtti lábteret, hogy a későbbi munkám eredményét (szigetelés) ne befolyásolja az előzmény. Aztán szigetelés után megyek a kedvenc kézi mosómba és tesztelek. :D

Dinka barátom azt mondta, fúrj pár lyukat a padlón, majd ott ki is folyik a víz, mit számít, hol folyt be. :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd jan. 24, 2023 4:28 am 

Merlot írta:
Sziasztok!

Minap kiszedtem a hátsó ülések előtti posztó szőnyegeket a gumissal együtt, hogy kirázzam róluk a koszt. Aztán letenyereltem a belső leragasztott gyári borításra, és feltört a víz! (Sivatagban örültem volna ennek :D)
Elkezdtem tenyérrel nyomkodni, szivaccsal felitattam egy műagyag dobozba, és legalább egy liter jött ki így.
Aztán fogtam egy snitzert, és U alakban kivágtam a gyári borítást. Így jobban hozzáfértem a vízhez. Rongyok, papír törlő tömegét elhasználtam...
Száraz nem lett, de legalább nem tocsogott. A bal oldalinál csak fél liter körüli jött ki.
Beázhattam valamikor régebben, akár zivatar, akár kocsimosás (nagynyomású víz!) miatt???
Talán 1x volt egy ujjnyi hézag a bal hátsó ablaknál évekkel ezelőtt esőben (lerázódhatott a tekerős ablak, mert ott nem szokott utas ülni?), de azóta a telken teljesen lehúzott ablakokkal állt 2 nyáron át a kocsi nappal, rohadt melegben, ki kellett volna száradnia.

Mi a szar okozhatta? Mit csinálhatok még vele? Nem zavarna, tököm tele vele, de télvíz idején ezért van mindig pára az ablakokon belülről... és nem a pollenszűrű elhanyagolt cseréi miatt. (most is új van benne.)

https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/q841EIaZ

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. jan. 23, 2023 10:37 pm 

Sziasztok!

Minap kiszedtem a hátsó ülések előtti posztó szőnyegeket a gumissal együtt, hogy kirázzam róluk a koszt. Aztán letenyereltem a belső leragasztott gyári borításra, és feltört a víz! (Sivatagban örültem volna ennek :D)
Elkezdtem tenyérrel nyomkodni, szivaccsal felitattam egy műagyag dobozba, és legalább egy liter jött ki így.
Aztán fogtam egy snitzert, és U alakban kivágtam a gyári borítást. Így jobban hozzáfértem a vízhez. Rongyok, papír törlő tömegét elhasználtam...
Száraz nem lett, de legalább nem tocsogott. A bal oldalinál csak fél liter körüli jött ki.
Beázhattam valamikor régebben, akár zivatar, akár kocsimosás (nagynyomású víz!) miatt???
Talán 1x volt egy ujjnyi hézag a bal hátsó ablaknál évekkel ezelőtt esőben (lerázódhatott a tekerős ablak, mert ott nem szokott utas ülni?), de azóta a telken teljesen lehúzott ablakokkal állt 2 nyáron át a kocsi nappal, rohadt melegben, ki kellett volna száradnia.

Mi a szar okozhatta? Mit csinálhatok még vele? Nem zavarna, tököm tele vele, de télvíz idején ezért van mindig pára az ablakokon belülről... és nem a pollenszűrű elhanyagolt cseréi miatt. (most is új van benne.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. okt. 03, 2022 5:45 pm 

skdfb írta:
Sziasztok!

Hasonló problémám van mint az előttem szóló márkatársnak, annyi külömbséggel hogy az összes ajtó, es tényleg felülröl ázik be. A pár nappal ezelőtti nagy viharban hazafelé sietve a könyököm rommá ázott a fentről csöpögő víztől. Ha nem látom nem hiszem el. Az anyós oldali kárpiton hatalmas folt, a két hátsón már évek óta és mostmár a saját szememmel is láttam az okozóját.

Valakinek valami ötlet? A külső ajtokeret gumik a két jobbos ajtónál láthatoan elállnak a karosszeriatol, a bal oldalon fogalmam sincs hogy hol ereszt de 100% hogy fentről csöpög.

Fabia 2

köszi!

Az a biztos hogy kézi mosóban jól megnyomatod vízzel. Akkor biztos látszani fog honnan folyik a víz.
Az ajtókat finoman nyomkodd meg (mintha be akarnád zárni) ha úgy érzed hogy van játéka akkor az ajtó oszlopon levő "zár" fényes fém beállításával tudod csökkenteni az ajtó hézagát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 02, 2022 5:46 pm 

Autó: Skoda Fabia II
Sziasztok!

Hasonló problémám van mint az előttem szóló márkatársnak, annyi külömbséggel hogy az összes ajtó, es tényleg felülröl ázik be. A pár nappal ezelőtti nagy viharban hazafelé sietve a könyököm rommá ázott a fentről csöpögő víztől. Ha nem látom nem hiszem el. Az anyós oldali kárpiton hatalmas folt, a két hátsón már évek óta és mostmár a saját szememmel is láttam az okozóját.

Valakinek valami ötlet? A külső ajtokeret gumik a két jobbos ajtónál láthatoan elállnak a karosszeriatol, a bal oldalon fogalmam sincs hogy hol ereszt de 100% hogy fentről csöpög.

Fabia 2

köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 21, 2021 4:51 am 

febi írta:
Sziasztok,

Beázás, hátsó ajtó, II-es Fabia. Fent a belső gumikédernél jelenik meg a víz és lecsöpög az ülés szélére jókora foltot hagyva. A kérdésem: mit kellene cserélni, esetleg skodás cikkszámot tudtok mondani (ha van szerelesi utmutato az is johet). Köszi előre is.

Nem ott ázik be :(. skoda típus hiba az ablakemelő panel szigetelése adta meg magát. Hihetetlen , de ott ázik be. Ha tesztelni akarod leszeded a kárpitot. Elmész egy kézi önkiszolgáló mosóba és jól megnyomatod vízzel az ajtó környékét. Ne sajnáld :) . És látni fogod hol jön be a víz. Bonyolultabb leszeded az ablakemelő panelt és a szigetelést kicseréled , egyszerűbb aminoplaszttal körbeszigeteled a panelt . Nem csak alul az oldalát is kend föl elég magasan.

https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/q841EIaZ

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd aug. 18, 2020 6:45 am 

Autó: Fabia II 1.4 16V benzin 2009
Sziasztok,

Beázás, hátsó ajtó, II-es Fabia. Fent a belső gumikédernél jelenik meg a víz és lecsöpög az ülés szélére jókora foltot hagyva. A kérdésem: mit kellene cserélni, esetleg skodás cikkszámot tudtok mondani (ha van szerelesi utmutato az is johet). Köszi előre is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Beázás
HozzászólásElküldve: szer. júl. 08, 2020 2:40 am 

irezumi írta:
Petyesz írta:
...az ajtó belsejében folyik keresztül az esőlé, és ez "normális". mert az üveg mellett bejut. Az ajtó alján vannak lyukak, amik ha nem tömődtek el, gondoskodnak az el/kivezetéséről. És hogy az utastérbe ne tudjon bejutni, arra szolgál az ablakemelő panel és az ajtó közötti tömítés, amit gyárilag magára a panelra visznek fel körben. Na, ez szeret elöregedni.
Csabaa írását (Elküldve: kedd nov. 03, 2015 8:50 pm) javaslom megtekintésre, és persze a benne található két linket is, itt:
viewtopic.php?f=13&t=114&hilit=h%C3%A1ts%C3%B3+ajt%C3%B3+szigetel%C3%A9se&start=30#p55813

Ui.: Jó eséllyel még a tiédben is csavaros a panel rögzítése az ajtóhoz, ha mégis teljesen bontani akarnád, sokkal egyszerűbb a szerelése, mint a szegecselté.

Rendben, kösz a tippet és a linkeket, ennek utánanézek. Az mondjuk fura (de persze nem baj :) ), hogy a többi három ajtónál nyomát sem látom a problémának.

az én ajtóm is ázott :( a panel szegecses volt. A panel nem simult az ajtóhoz. A nagyon elálló részt popszegeccsel odahúzattam az ajtóhoz és sziloplaszttal körbeszigeteltem . Próbaként elmentem egy kézi mosóba és nagy nyomással adtam az ajtónak . Nem ázott be :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd júl. 07, 2020 9:26 pm 

Autó: Fabia (ki hitte volna, mi? :D )
Petyesz írta:
...az ajtó belsejében folyik keresztül az esőlé, és ez "normális". mert az üveg mellett bejut. Az ajtó alján vannak lyukak, amik ha nem tömődtek el, gondoskodnak az el/kivezetéséről. És hogy az utastérbe ne tudjon bejutni, arra szolgál az ablakemelő panel és az ajtó közötti tömítés, amit gyárilag magára a panelra visznek fel körben. Na, ez szeret elöregedni.
Csabaa írását (Elküldve: kedd nov. 03, 2015 8:50 pm) javaslom megtekintésre, és persze a benne található két linket is, itt:
viewtopic.php?f=13&t=114&hilit=h%C3%A1ts%C3%B3+ajt%C3%B3+szigetel%C3%A9se&start=30#p55813

Ui.: Jó eséllyel még a tiédben is csavaros a panel rögzítése az ajtóhoz, ha mégis teljesen bontani akarnád, sokkal egyszerűbb a szerelése, mint a szegecselté.

Rendben, kösz a tippet és a linkeket, ennek utánanézek. Az mondjuk fura (de persze nem baj :) ), hogy a többi három ajtónál nyomát sem látom a problémának.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd júl. 07, 2020 9:10 pm 

Autó: FABIA SEDAN COOL 2002. 1.4 MPI AQW
irezumi írta:
Petyesz írta:
Ui.:Nem irónia akar lenni, de októberben lettél tulaja a gépsasnak, mégis tudod, hogy 18 év alatt hányszor ültek be hátulra? :wink:

Igen, nem régóta az enyém a kocsi, de mégis szinte minden percét ismerem az életútjának azóta, hogy a szalonból kihozták. Ugyanis úgy jutottam hozzá ehhez a kocsihoz, ahogy az emberek túlnyomó többsége NEM szeretne autóhoz jutni: örökléssel... Gondolom a többit sejted.

> ablakemelő szerkezet paneljának a tömítése
Erről tudsz valami bővebbet mondani (vagy egy linket egy rajzra, hogy mit csekkoljak le), mert akkor utánanéznék. Nem vészes a dolog, mert mint mondtam, nem jut be a víz az utastérbe, de ha pl. az ajtó belsejében folyik keresztül az esőlé, az azért nem annyira megnyugtató. Szóval utánanéznék az ügynek.

Tényleg nem kekeckedésből írtam, de így már teljesen világos. :wink:

Pedig bizony, az ajtó belsejében folyik keresztül az esőlé, és ez "normális". mert az üveg mellett bejut. Az ajtó alján vannak lyukak, amik ha nem tömődtek el, gondoskodnak az el/kivezetéséről. És hogy az utastérbe ne tudjon bejutni, arra szolgál az ablakemelő panel és az ajtó közötti tömítés, amit gyárilag magára a panelra visznek fel körben. Na, ez szeret elöregedni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd júl. 07, 2020 7:03 pm 

Petyesz írta:
Ui.:Nem irónia akar lenni, de októberben lettél tulaja a gépsasnak, mégis tudod, hogy 18 év alatt hányszor ültek be hátulra? :wink:

/OFF
Most mondhatnám, mint a kacsával átellenben a mérlegre ültetett boszorkány a Gyalog galoppban, hogy: "A francba, lebuktam!" :)
Igen, nem régóta az enyém a kocsi, de mégis szinte minden percét ismerem az életútjának azóta, hogy a szalonból kihozták. Ugyanis úgy jutottam hozzá ehhez a kocsihoz, ahogy az emberek túlnyomó többsége NEM szeretne autóhoz jutni: örökléssel... Gondolom a többit sejted.
"De facto" tavaly ősztől, "de jure" csak idén márciustól (a hagyatéki tárgyalástól) vagyok tulaja a gépsasnak. És igen, néha mégis igazat mond az óra, pl. tudom, hogy hiába 2002-es a kocsi, tényleg igaz, hogy még nincs benne 90 ekm. És tavaly ősszel kb. 75 ezerrel vettem át és ez az autó TÉNYLEG szinte folyton egy nyáron hűs, télen enyhe, száraz garázsban állt. (Bár az nem igaz, hogy egy vidéki, nemdohányzó orvos hölgy harmadik autója lett volna. :D ) Azaz nagyságrendekkel jobb állapotú a kocsi, mint azt a korából sejteni lehetne.
Mind az állapota, mind a felszereltsége alapján egyértelmű volt, hogy nem érdemes eladni, hiszen a reális értékét senki nem fizette volna meg, mert egyszerűen nem hitte volna el, hogy igaz az, amit a küllem és az óra mutat. Úgyhogy megmaradt nekem és a legutolsó F Astrám (ami bár több LE volt, de sokkal öregebb volt és "full fapados") ment a hasznaltauto.hu-ra.
/ON

> ablakemelő szerkezet paneljának a tömítése
Erről tudsz valami bővebbet mondani (vagy egy linket egy rajzra, hogy mit csekkoljak le), mert akkor utánanéznék. Nem vészes a dolog, mert mint mondtam, nem jut be a víz az utastérbe, de ha pl. az ajtó belsejében folyik keresztül az esőlé, az azért nem annyira megnyugtató. Szóval utánanéznék az ügynek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. júl. 06, 2020 8:49 pm 

Autó: FABIA SEDAN COOL 2002. 1.4 MPI AQW
irezumi írta:
Szerencsére nem; az enyém is kombinátor, de nem ázik sehol. Viszont nekem a bal hátsó ajtónál szokott nagy eső után úgy állni alul a víz az ajtójáratban (a küszöbön), hogy tizedmilliméterek híja, hogy nem bukik át a gumi utolsó, legbelső élén és nem csorog be a bal hátsó lábtérbe. Nem igazán értem a dolgot, mert a géder szemre tökéletes (nem szakadt, nincs lelapulva), az ajtó szépen és pontosan záródik és a kocsi eddigi élete során ha összesen húsz alkalommal beült oda valaki, akkor sokat mondok. Ha a sofőrajtónál jelentkezne ez, betudná az ember annak, hogy a sok beülés/kiszállás meggyötri a gumitömítést; de ott hátul???

Mert valószínűleg nem is az ajtó körüli gumitömítés a ludas, hanem az ablakemelő szerkezet paneljának a tömítése.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. júl. 06, 2020 8:26 pm 

Joco írta:
Hello volt már valakinek kombi fábián csomag tér beázás a bal sarok ba a kalaptartó vizes iletve az kárpit az pattintós a csomi ajtón ???

Szerencsére nem; az enyém is kombinátor, de nem ázik sehol. Viszont nekem a bal hátsó ajtónál szokott nagy eső után úgy állni alul a víz az ajtójáratban (a küszöbön), hogy tizedmilliméterek híja, hogy nem bukik át a gumi utolsó, legbelső élén és nem csorog be a bal hátsó lábtérbe. Nem igazán értem a dolgot, mert a géder szemre tökéletes (nem szakadt, nincs lelapulva), az ajtó szépen és pontosan záródik és a kocsi eddigi élete során ha összesen húsz alkalommal beült oda valaki, akkor sokat mondok. Ha a sofőrajtónál jelentkezne ez, betudná az ember annak, hogy a sok beülés/kiszállás meggyötri a gumitömítést; de ott hátul???

Ja, ha már gumik és ajtók: egy tapasztalati jó tanács. Miután négy vagy öt éve az akkori kocsimon egy csikorgós napon a jobb hátsó ajtótól kellett előrekúsznom a sofőrülésbe és csak másnap reggel, jó pár órát állva a +11 fokos pincegarázsban nyílt ki minden ajtó, akkor megfogadtam, hogy ez volt az utolsó ilyen eset. Nem reklámozok, mert Gugli a barátod: "Budapest" + "szilikonzsír"; pár száz Ft egy 100 g-os tégely. Azóta minden évben, mielőtt az első komoly hideg beköszönt, rászánok fél órát és egy tiszta rongydarabbal + a szilikonzsírral nagyon vékonyan végigmegyek az összes gumigéderen. Onnantól kezdve: 1. nem fagy össze, mert a szilikonzsír tökéletesen víztaszító; 2. ha mégis odafagyna a víz, nulla erő hatására egyben leválik a jég a géderről. Nem kell feszegetni, nem szakad el a géder, nem kell forró vízzel öntözgetni (hátha elreped az üveg) stb. Egy tégely valószínűleg elég a kocsi egész élettartamára. Ja és az ásványolaj alapú gép- és egyéb zsírokkal ellentétben a szilikonzsír teljesen közömbös a gumira (nem duzzasztja, nem roncsolja).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Beázás
HozzászólásElküldve: kedd jún. 16, 2020 11:57 am 

Autó: Skoda fábia 1.4mpi AQW
Hello volt már valakinek kombi fábián csomag tér beázás a bal sarok ba a kalaptartó vizes iletve az kárpit az pattintós a csomi ajtón ???

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra