Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szer. szept. 27, 2023 7:19 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Beázik a hátsó ajtó!
HozzászólásElküldve: pén. dec. 20, 2019 7:53 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
mozso írta:
Csabaa írta:
mozso írta:

Az már megtörtént. Sőt állítottam az ajtó fogadó részén is. De még mindíg vizesedik. ja és kipucoltam az ajtó alján a kifolyókat is. Ezért próbálkozom a gumival. Már nincs több ötletem.

A gumin ha nem tömít azért az látszik. Kivülről az ajtókeret rését slaggal jól meglocsolod. Ha a gumi jó, nyitás után a gumi csak a feléig lesz vizes..

Sajnos az a helyzet, hogy ha mosom az autót, akkor is csak a lábrésznél találok beszivárgó vizet. Körbe zár nincs gond, de alúl bejön a víz. Nem állat módon, de nedves, és párnap esős nap után látszik is belűl a nedvesség. Ez magával hozza a párásodást is. Sőt az ajtón a körbe szilózáson kívűl, a lemezen volt pár lyuk amibe nem volt gumidugó, azt is leszigeteltem 1cm öntapadós zártcellás szigeteléssel.

Probáld meg az ajtó oldalát a kárpit alatt bekenni valami olyan anyaggal amit old a víz . Utánna mosás . Kiderül honnan folyik a víz. Meg lehet probálni kárpit nélkül is .
napfénytetős-e az autó?
nem lehet hogy a fütés csőnél jön be a víz?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. dec. 19, 2019 8:05 pm 

Autó: Skoda Fabia 1.2 htp kombi 47kw AZQ
Csabaa írta:
mozso írta:

Az már megtörtént. Sőt állítottam az ajtó fogadó részén is. De még mindíg vizesedik. ja és kipucoltam az ajtó alján a kifolyókat is. Ezért próbálkozom a gumival. Már nincs több ötletem.

A gumin ha nem tömít azért az látszik. Kivülről az ajtókeret rését slaggal jól meglocsolod. Ha a gumi jó, nyitás után a gumi csak a feléig lesz vizes..

Sajnos az a helyzet, hogy ha mosom az autót, akkor is csak a lábrésznél találok beszivárgó vizet. Körbe zár nincs gond, de alúl bejön a víz. Nem állat módon, de nedves, és párnap esős nap után látszik is belűl a nedvesség. Ez magával hozza a párásodást is. Sőt az ajtón a körbe szilózáson kívűl, a lemezen volt pár lyuk amibe nem volt gumidugó, azt is leszigeteltem 1cm öntapadós zártcellás szigeteléssel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. dec. 19, 2019 12:23 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
mozso írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. dec. 18, 2019 7:06 am 

feketete írta:
mozso írta:
feketete írta:
z ablakemelő panel szigetelése. Ha fölül ázik a szigetelő guminál gumi csere vagy az ajtó ablakkeretét kell megprobálni meghajtani. ovatosan lehuzott ablaknál.

Öreg a kéder. Csak lent a lábrésznél szivárog a víz. Illetve itt jön be a pára. Taknyos időben, vizes az ajtó alján a gumikéder belűlről is. Megpróbálom megoldani, u alaku szilikon gumit fogok a kédergumi alá rakni. Az kiemeli és lehetőleg jobb zárást biztosít.

ha a kárpit alól folyik akkor az ablakemelő panelt kell szigetelni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd dec. 17, 2019 6:22 pm 

mozso írta:
feketete írta:
z ablakemelő panel szigetelése. Ha fölül ázik a szigetelő guminál gumi csere vagy az ajtó ablakkeretét kell megprobálni meghajtani. ovatosan lehuzott ablaknál.

Öreg a kéder. Csak lent a lábrésznél szivárog a víz. Illetve itt jön be a pára. Taknyos időben, vizes az ajtó alján a gumikéder belűlről is. Megpróbálom megoldani, u alaku szilikon gumit fogok a kédergumi alá rakni. Az kiemeli és lehetőleg jobb zárást biztosít.

ha a kárpit alól folyik akkor az ablakemelő panelt kell szigetelni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd dec. 17, 2019 4:05 pm 

feketete írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 16, 2019 10:20 pm 

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 16, 2019 8:03 pm 

mozso írta:
Sziasztok!
Segtséget kérnék, hogy lehetne megoldani az autóm, hátsó ajtajainak beázását.
2004-es Fabia 1-ről van szó. Az ajtó, kárpit alatti takaró lemezét, végig szigeteltem (szilóztam). Már állítottam az ajtózár fogadó részén is (amennyire lehetett ez kb 2mm volt) a kasznin. Bújtam a netet és nem találtam új kédergumit, csak használtat. Nem látom értelmét venni egy 15 éves bontott kédert. Az kb ugyanazt tudja, mint ami benne van most, vagy csere után bír egy évet. Lehet valahogy javítani a záráson esetleg?

Na úgylátom magamnak kell kitalálnom. Remélem összejön.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. dec. 14, 2019 1:26 pm 

Sziasztok!
Segtséget kérnék, hogy lehetne megoldani az autóm, hátsó ajtajainak beázását.
2004-es Fabia 1-ről van szó. Az ajtó, kárpit alatti takaró lemezét, végig szigeteltem (szilóztam). Már állítottam az ajtózár fogadó részén is (amennyire lehetett ez kb 2mm volt) a kasznin. Bújtam a netet és nem találtam új kédergumit, csak használtat. Nem látom értelmét venni egy 15 éves bontott kédert. Az kb ugyanazt tudja, mint ami benne van most, vagy csere után bír egy évet. Lehet valahogy javítani a záráson esetleg?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. aug. 04, 2018 4:23 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
tibors47 írta:
Sziasztok ! Szeretnék segítséget kérni.Tavaly a párommal vettünk egy Skoda Fábia 1.2 2003 5 ajtós benzines autót.Sok a hibája.A bal első ajtóhatárolót ki kellene cserélni.Meg vettem a ajtó határolót,de nem tudom hogy lehet ki cserélni.A hátsó üléstámla nyitó mind a két oldalon el van törve.Nem tudom hogy fogjak hozzá a cseréhez.A nyitót már sikerült meg venni.A bal hátsó ajtó tömítést kellett meg javítani, mert be ázott az ajtó.Az összeszerelésnél az ajtónál van két pici henger alakú műanyag ami összefogja a ablaküveget és a ablakemelő szerkezetet.Ezeket vissza is tudta rakni,de kiesik az ablakemelő műanyag részéből.Meg néztem a másik oldalt az pedig szorosan bele illeszkedik a ablakemelő részébe.Ezekben szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönőm mindenkinek a jóindulatát ! !

Szia
Az ajtóhatárolót belülről kell kifelé felszerelni. A műanyag borítást kell lapattintanod. Egy lapos fakanalat toljál be a műanyag alá, kezd el oldalirányba húzni. Ahol elakad ott van alatt a rögzítő patent, itt kell kifelé feszíteni.
A bal oldalon a motorháztető kart is le kell előtte venned.
A hátsó ajtónál jól csináltad, a külső gyűrűt kell először berakni, majd a stift feszíti ezt szét. Vagy nem tolod be eléggé a stiftet vagy a külső gyűrűt tolod túl ezért már nem feszül meg..
Az ülés nyitó azt hiszem felfelé enged annyit ,hogy ki lehet akasztani..

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. aug. 04, 2018 3:58 pm 

Autó: Skoda Fabia 1.2
Sziasztok ! Szeretnék segítséget kérni.Tavaly a párommal vettünk egy Skoda Fábia 1.2 2003 5 ajtós benzines autót.Sok a hibája.A bal első ajtóhatárolót ki kellene cserélni.Meg vettem a ajtó határolót,de nem tudom hogy lehet ki cserélni.A hátsó üléstámla nyitó mind a két oldalon el van törve.Nem tudom hogy fogjak hozzá a cseréhez.A nyitót már sikerült meg venni.A bal hátsó ajtó tömítést kellett meg javítani, mert be ázott az ajtó.Az összeszerelésnél az ajtónál van két pici henger alakú műanyag ami összefogja a ablaküveget és a ablakemelő szerkezetet.Ezeket vissza is tudta rakni,de kiesik az ablakemelő műanyag részéből.Meg néztem a másik oldalt az pedig szorosan bele illeszkedik a ablakemelő részébe.Ezekben szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönőm mindenkinek a jóindulatát ! !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. nov. 25, 2017 7:22 pm 

rehab23 írta:
Sziasztok!
Igaz nem a hátsó ajtó ázik,hanem a vezető ülés alatti szőnyeg.

a szőnyeg lehet hogy az ajtó miatt ázik. befolyik az ajtó alján a kédergumi belső oldalára és onnan folyik le a szőnyegre. főleg ha ferdén áll az autó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. nov. 19, 2017 2:37 pm 

Autó: Fabia 1.4 Comfort
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Igaz nem a hátsó ajtó ázik,hanem a vezető ülés alatti szőnyeg.
Volt szerelőnél,elvileg cserélt szigetelést, tömítést mindenhol ahol úgy látta hogy beszökhet a víz. De azóta sem javult a helyzet, és elég zavaró hogy folyamatosan tocsog alattam a víz.
A motorház alatti víz elvezető az tiszta,folyás nyomát sem látni sehol az ajtó körül.
Esetleg ha valamelyikőtök járt már így vagy hasonló helyzetben,szívesen meghallgatnám a tapasztalatait vagy éppen a megoldást rá amit talált.

Köszi előre is a válaszokat!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. máj. 28, 2017 3:57 am 
Moderátor

Autó: 2005. 1.4 16V 74 kW BBZ Ambiente
Esetleg nem attól a horzsoló hang, hohy az ablakemelő bowdene elmozdult mikor ki lett szedve a stift? Az ablakemelő tekeréskor csak forgott de az ablakot nem vitte amíg kézzel az lejjebb lett nyomva?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. máj. 27, 2017 8:35 pm 
Moderátor

Autó: 2005. 1.4 16V 74 kW BBZ Ambiente
Kösz a telefonos segítséget Csaba! Minden összejött! Azért ráment a napunk de ez erre volt szánva! Tán egy kis hiba csúszott be az ablaknál. A jelenség, hogy bizonyos helyen tekerésnél mintha valami horzsolna valamit. Tán a lemezfeszegetésnél görbült valami? A jobbot kicsit nehezebb tekerni is. De nagy baj biztos nincs. Talán ilyen is volt anno is. A bowdenes sztori is megoldódott a karnál kellett mahinálnunk mert egy kis darab letört a végéről de megoldottuk. Kösz mégegyszer!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra