Szia!
Cseréld ki a motor műanyag fedelében az olajbetöltő nyilás körülötti tömítést. Erre fel tudod használni a fedél aljában lévő pótsapka tömítését, az teljesen megegyezik vele. Leginkább a kartergáz szagát érzed szerintem, ezeknél a motoroknál előfordul ez a hiba.Én is úgy jártam ,hogy amikor megálltam a kocsival akkor egyből éreztem a kipufogógáz szagát és kerestem alul,hogy hol a fa..ba ereszt a kipufogó mire nagy nehezen rájöttem,hogy én a kartergázt érzem és nem a kipufogóból jön a szag.Goes sok MPI-s tulajnak segitett ezzel szerintem ,mert ez a tőmités 10 év alatt felkeményedett rendesen,de én vettem a márkaszervizbe újat és kerül vagy kemény 200 forintomba annyiért meg szerintem nem éri meg a másik kupakról leszedni a gumit.
roli7 írta:
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne /Fabia 1.4mpi 8V/, (2000-es kiadás)hogy ha a fűtést max-ra feltekerem, miután bemelegszik a motor majd elkezd rendesen fűteni, akkor égett szagot érzek.
Ha a fűtés szabályzót a feléig visszatekerem, akkor ez megszűnik.
Ha ismét feljebb tekerem akkor megint jön a büdös égett szag.
De csak miután a motor bemelegedett és fűt rendesen.
Mi lehet a probléma?
Hogyan lehet ezt orvosolni?
+ még a témához nem kapcsolódó kérdés:
Műszerfal nyöszörgés:
Kiszedtem a középső légbeömlőt:tettem a műanyag és a fémgerenda közé ilyen gumi ablakszigetelő anyagot,de továbbra is hallani a nyöszörgést.Mit lehet még ez ellen tenni?
Mit ajánlatok?
Vagy valamit lehet nem jól csináltam.
Üdv:
Roland