Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: pén. szept. 29, 2023 8:41 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Rezonancia
HozzászólásElküldve: vas. feb. 26, 2017 11:03 pm 

Autó: Fabia 2rs
Sziasztok van egy fabiam 2 om és amikor gázt adok akkor elhallgat a nyuszorgo hang jobb oldalon mitől lehet és miket nézek meg a választ előre is köszönöm

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 02, 2016 6:06 pm 

Autó: Skoda Fabia 1.4 MPi Comfort, AME, Combi
Csabaa írta:
Katz írta:

Meg próbálom, Köszi;) , de ezt a mega.nz-t nem nyitja meg :( telepítettem hozzá alkalmazást (stb), de nem nyitja meg :(

Kép

Kép

Hali!

nem férni oda, ahol gondolom nyiszog :(, ott fut az a kereszt merevítő és felette közvetlenül a szellőző műanyag csövek, ha ott megemelem akkor halkabb vagy nem nyüszög, egy "papír galacsint" tuszkoltam oda. 5km-ig jó volt, de szerintem "kinyomta", mert már újra "nyiszog a zsugor víz". Nem is baj, mert ha ott feszítem akkor, ha jól láttam a középső szellőző és a légcsőjáratot eltolja egymástól. Úgy néz ki mégis csak szemből kéne, kivéve a középső szellőzőt. Van arra valami ügyes megoldás? A törött lamellásat egy plasztik kártyával segítettem ki, de úgy is eltört pár fül. Az "új" szellőzőt nem akarom eltörni :(, de ha sikerülne akkor onnan látni lehetne azt a pontot ahol ha jól gondolom a műszerfalhéj "beakad-csatlakozik" a merevítő vasra. Oda kéne egy kis silicon vagy valami síkos cucc és elhallgatna úgy gondolom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. szept. 26, 2016 1:24 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Katz írta:

Meg próbálom, Köszi;) , de ezt a mega.nz-t nem nyitja meg :( telepítettem hozzá alkalmazást (stb), de nem nyitja meg :(

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. szept. 26, 2016 1:18 pm 

Csabaa írta:
Katz írta:

Sziasztok! Nekem is ugyan ott és nagyon idegesítő, mert nekem már enyhén rossz úton is olyan hangja van, mint egy zsugor ásványvíznek, kikészíííít.. Cseréltem középső szellőzőt (törött lamellák miatt, de baromi nehéz ki szedni, el is törtek a kis fülei, az újat nem szedném ki szívesen) szóval akkor próbáltam benyúlni, mert ott látszik, hogy valami kereszt merevítő vasba akad be a műszerfalhéj és gondolom ott nyöszög, de a szellőző kis nyílásán keresztül nem férni be :(( a műszeregység felől talán, de azt meg nem merem kiszerelni, olvastam itt pár helyen, hogy kiszerelés után voltak gondok :(

szia
Szedd ki a kesztyűtartót és onnan próbálj benyúlni.

https://mega.nz/#!Go4xlazL!bO2tnt9RP7-0 ... OVTSLZVGFc

https://mega.nz/#!29wSkA7D!ZEuM8YQJt8rI ... 6sHxchSirM

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. szept. 26, 2016 8:37 am 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Katz írta:

Sziasztok! Nekem is ugyan ott és nagyon idegesítő, mert nekem már enyhén rossz úton is olyan hangja van, mint egy zsugor ásványvíznek, kikészíííít.. Cseréltem középső szellőzőt (törött lamellák miatt, de baromi nehéz ki szedni, el is törtek a kis fülei, az újat nem szedném ki szívesen) szóval akkor próbáltam benyúlni, mert ott látszik, hogy valami kereszt merevítő vasba akad be a műszerfalhéj és gondolom ott nyöszög, de a szellőző kis nyílásán keresztül nem férni be :(( a műszeregység felől talán, de azt meg nem merem kiszerelni, olvastam itt pár helyen, hogy kiszerelés után voltak gondok :(

szia
Szedd ki a kesztyűtartót és onnan próbálj benyúlni.

https://mega.nz/#!Go4xlazL!bO2tnt9RP7-0 ... OVTSLZVGFc

https://mega.nz/#!29wSkA7D!ZEuM8YQJt8rI ... 6sHxchSirM

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. szept. 26, 2016 8:22 am 

hoz írta:
Sziasztok!
Fabia-m műszerfalának középső részén (a középső légbeömlő feletti terület) utóbbi időben felfigyeltem "kis, enyhe nyöszörgő" hangra. Ha menet közben a kezemmel lenyomom az adott területet, a hang megszűnik. Mi lehet a baj? Lehetséges lenne megoldani a problémát akár csak a középső légbeömlő kiemelését követően, tehát kisebb beavatkozással?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. aug. 13, 2016 6:09 pm 

Autó: Skoda Fabia 1.2
Sziasztok! A kormány mögötti burkolat alól rosszabb úton néha rezgést hallok, a műszerfal előtti burkolatot már kipárnáztam, szóval az kilőve, bármilyen ötlet?
A válaszokat előre is köszönöm :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. máj. 12, 2016 11:52 am 

Autó: SKODA FABIA SEDAN 1.2 COOL
Sziasztok!
Fabia-m műszerfalának középső részén (a középső légbeömlő feletti terület) utóbbi időben felfigyeltem "kis, enyhe nyöszörgő" hangra. Ha menet közben a kezemmel lenyomom az adott területet, a hang megszűnik. Mi lehet a baj? Lehetséges lenne megoldani a problémát akár csak a középső légbeömlő kiemelését követően, tehát kisebb beavatkozással?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. feb. 13, 2016 6:38 am 

Autó: Skoda Fábia kombi 1,4 16V 74KW BBZ 2005
Derrik írta:
Sziasztok! ismét :)
A bal első "A" oszlop környékén műszerfal vagy mi a fene rezeghet annyira néha-néha???

nos, sokáig én is majomkodtam, és már szét akartam szedni az egész műszerfalat, de aztán jött egy szikra :)
az a kis műanyagdarab lesz a ludas, amit irattartónak/parkolójegytartónak hívnak. legalábbis nálam az volt. azt csináltam, hogy öntapadós filcet vágtam méretre, és ráragasztottam, azóta a parkolójegyek is stabilan állnak, és nincs ez a cincogás, nyeszergés sem.
próbáld ki, hátha nálad is ez a gond.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Rezonancia
HozzászólásElküldve: vas. jan. 31, 2016 12:05 pm 

Autó: Skoda Fabia/2006 1.4 BBZ Sportline
Sziasztok! ismét :)
A bal első "A" oszlop környékén műszerfal vagy mi a fene rezeghet annyira néha-néha???

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra