Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szer. szept. 27, 2023 8:34 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 29 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2011 8:32 pm 

Szerintem is megoldom majd valahogy, már vettem is hozzá műanyag ápoló balzsamot ami véd az UV ellen is, majd szépen átkenem vele aztán hátha segít valamicskét. Az első lámpa morcosítását is megoldottam 500Ft-ból úgy hogy úgy néz ki mintha gyári lenne :D! Nem kell több ezerért szemöldök stb. vettem hozzá fényes lakkal bevont bútor tapétát és ahogy a fóliákat szokták szépen rámelegítettem az első fényszóróra, annyira fényes felületű hogy még az autó metál fényétől se nagyon üt el. Már többször próbáltam kézi mosóban is de kutyabaja, és természetesen bármikor levehető nyom nélkül.

Amúgy nem Szolnoki vagyok hanem Törökszentmiklósi asszem nem lehetett kiválasztani azért lett Szolnok. De amugy ma is voltam Szolnokon ha megint arra járnék írok vagy írj ha erre járnál. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2011 5:59 pm 

Petya23 írta:
Utána jártam és ezt a választ kaptam egy fóliázó cégtől:

Nem kimondottan erre a célra készültek ezek a védőfóliák, hanem az autó elejének és lámpáinak védelmére a kavicsok, karcok, bogarak ellen, de a tapasztalat szerint nem mattulnak be azok a műanyag fényszórók amik le vannak fóliázva.
Ára: 4000 Ft/db

Szóval nyugodtan rakja rá az ember aztán vagy bejön vagy nem :shock: Na mindegy is. Ellenben mástól is hallottam már hogy nem megfelelően világított a hátsó lámpa és átkellet forrasztgatni, de akkor miért is típusspecifikus??? Már többször beszéltem emiatt "tuning" cégekkel akik ilyent forgalmaznak, bezzeg ők azt állítják hogy ezeket tökéletesek,úgy üzemelnek ahogy kell :? Na mindegy majd kiderül amikor megérkezik, max én is átforrasztom oszt kész!! :D

Az ember arra született, hogy legyőzze a problémákat :wink: Szerintem Te is megoldod, aztán majd mosolyogva nézed, ahogy a skodri kiugrik a tömegből, a többi közül :D !
Uff! Én beszéltem!

Ui: Banyek most látom, hogy Te is szolnoki vagy! Ha gondolod megbeszélhetünk egy talit! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2011 3:26 pm 

Utána jártam és ezt a választ kaptam egy fóliázó cégtől:

Nem kimondottan erre a célra készültek ezek a védőfóliák, hanem az autó elejének és lámpáinak védelmére a kavicsok, karcok, bogarak ellen, de a tapasztalat szerint nem mattulnak be azok a műanyag fényszórók amik le vannak fóliázva.
Ára: 4000 Ft/db

Szóval nyugodtan rakja rá az ember aztán vagy bejön vagy nem :shock: Na mindegy is. Ellenben mástól is hallottam már hogy nem megfelelően világított a hátsó lámpa és átkellet forrasztgatni, de akkor miért is típusspecifikus??? Már többször beszéltem emiatt "tuning" cégekkel akik ilyent forgalmaznak, bezzeg ők azt állítják hogy ezeket tökéletesek,úgy üzemelnek ahogy kell :? Na mindegy majd kiderül amikor megérkezik, max én is átforrasztom oszt kész!! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2011 7:40 am 

Petya23 írta:
A reszelésnél csak arra figyelj hogy egyszerre csak kicsiket reszelj belőle mert az első index izzó helyére csak tényleg nagyon picit kell ahhoz hogy beférjen a helyére.Ha túl sokat nyesel le belőle akkor meg előfordulhat hogy kottyan egy kicsit. A Hátsóknál bezzeg teljesen lekel az egyiket mert ott nem enged a foglalat, én szépen lekerekítettem reszelővel és már illeszkedett is, nem a legszakszerübb megoldás de legalább nem kell kidobni az izzót ha nem lenne épp aszimmetrikus. :D

A hátsó lámpára vissza térve én nem hallottam még olyanról hogy ezek az újfajta lámpák besárgulnának, de neked mennyiért csinálták anno a két lámpatestet. Ha nem túl nagy költség lehet hogy inkább én is megcsináltatom, ki tudja. Mellesleg mennyire párásodnak.

Köszi az izzó tuningot :D Az én lámpám mivel - asszem - tajvani és csillaggarázsban alszik kapott fóliát. A tied német lesz, talán figyeltek arra is, hogy megfelelő uv védelemmel lássák el! Úgy emlékszem 6e körül volt a fóliázás. Egyáltalán nem párásodik. Csak annyi volt vele a bibi, hogy a féklámpa is alul világított (az eredetin a fölső sorban világít), de átforrasztottam a vezetékeit oszt jónapot :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 11, 2011 3:59 pm 

A reszelésnél csak arra figyelj hogy egyszerre csak kicsiket reszelj belőle mert az első index izzó helyére csak tényleg nagyon picit kell ahhoz hogy beférjen a helyére.Ha túl sokat nyesel le belőle akkor meg előfordulhat hogy kottyan egy kicsit. A Hátsóknál bezzeg teljesen lekel az egyiket mert ott nem enged a foglalat, én szépen lekerekítettem reszelővel és már illeszkedett is, nem a legszakszerübb megoldás de legalább nem kell kidobni az izzót ha nem lenne épp aszimmetrikus. :D

A hátsó lámpára vissza térve én nem hallottam még olyanról hogy ezek az újfajta lámpák besárgulnának, de neked mennyiért csinálták anno a két lámpatestet. Ha nem túl nagy költség lehet hogy inkább én is megcsináltatom, ki tudja. Mellesleg mennyire párásodnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 11, 2011 12:38 pm 

Petya23 írta:
Az egészben a vicc hogy utána rendeltem is asszimetrikus diadem izzót, erre a webáruház szimmetrikus izzót küldött, ami átvolt cimkézve mint asszimetrikus izzó :shock: Mondom mi ez??? Felhívom őket erre mondják hogy sajna nem tudják kicserélni mert csak ez van! De természetesen vissza fizetik az egész árát az izzókat meg dobjam ki :shock:! Hát ha már ingyé volt nem akartam kidobni az egyik pöcökjét kicsit lereszeltem és lám, gyönyörűen bement az aszimmetrikus helyére, a maradék pöcök be is akadt ahová kellett, kellően szorul stb. Így aztán lett ingyen diadem izzóm előre és hátulra is + most rendeltem meg az új hátsó lámpát, kb. 1,5 hét mire megérkezik németből.

http://www.racing-autoalkatresz.hu/raci ... -Fenyszoro

Ajánlom mindenkinek 22900Ft ennyiért ajándék ez a lámpa Tuning-tec márkájú német lámpa, azonos az FK automotive lámpákkal szóval garantált a minősége.

Az enyém ugyanilyen csak Sonar márka (vmi távol keleti - már nem emlékszem) kb. két éve vettem asszem 20e körül volt szállítással együtt. Rakattam rá átlátszó UV álló fóliát, mert valahol azt olvastam (v. láttam), hogy hajlamos besárgulni - no meg a karcolásoktól is véd.
Egyébként köszi a tippet az izzóval kapcsolatban ugyanis a tartalék króm izzóim szimmetrikusak (megáll az eszem :lol: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. dec. 10, 2011 11:13 pm 

Az egészben a vicc hogy utána rendeltem is asszimetrikus diadem izzót, erre a webáruház szimmetrikus izzót küldött, ami átvolt cimkézve mint asszimetrikus izzó :shock: Mondom mi ez??? Felhívom őket erre mondják hogy sajna nem tudják kicserélni mert csak ez van! De természetesen vissza fizetik az egész árát az izzókat meg dobjam ki :shock:! Hát ha már ingyé volt nem akartam kidobni az egyik pöcökjét kicsit lereszeltem és lám, gyönyörűen bement az aszimmetrikus helyére, a maradék pöcök be is akadt ahová kellett, kellően szorul stb. Így aztán lett ingyen diadem izzóm előre és hátulra is + most rendeltem meg az új hátsó lámpát, kb. 1,5 hét mire megérkezik németből.

Ajánlom mindenkinek 22900Ft ennyiért ajándék ez a lámpa Tuning-tec márkájú német lámpa, azonos az FK automotive lámpákkal szóval garantált a minősége.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. dec. 10, 2011 12:09 pm 

Petya23 írta:
Javítanám saját és fabia69 hozászolását, a fabiák első és hátsó index izzója is aszimmetrikus foglalatú nem szimmetrikus, vagyis nem vízszintesen helyezkednek el rajta az érintkező "pöckök" hanem enyhén eltolva.

Mea culpa, mea culpa :oops: Elnézésed kérem, Neked van igazad, valóban aszimmetrikus mindkettő! Mégegyszer elnézésedet kérem, remélem nem okoztam kárt!
Ui: Nem tudom, hogy honnan szedtem ezt a szimmetrikust, de teljesen biztos voltam benne :cry: (talán onnan, hogy a többi az???)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. dec. 07, 2011 1:35 pm 

Autó: 1.2 HTP 6V AWY (2003)
Szia!
A mai autók többsége, aszimmetrikus foglalatú izzókat használ (sajnos, mert szimmetrikusból, van egy vödörrel itthon :) ). De az elég furcsa lett volna, hogy egy autón belül, kétfajta foglalatú izzót szereljenek :shock: .

Petya23 írta:
Javítanám saját és fabia69 hozászolását, a fabiák első és hátsó index izzója is aszimmetrikus foglalatú nem szimmetrikus, vagyis nem vízszintesen helyezkednek el rajta az érintkező "pöckök" hanem enyhén eltolva.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. dec. 05, 2011 11:35 am 

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 04, 2011 6:57 pm 

Köszi szépen akkor ellőre aszimmetrikus hátulra pedig szimmetrikus megy.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 04, 2011 11:55 am 

Petya23 írta:
Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül hogy tuning hátsó lámpákba milyen fajta index izzó való, aszimetrikus vagy szimetrikus.
Mert nem tudom hogy milyenfajta szivárvány izzót rendeljek bele.

Szimmetrikus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. dec. 04, 2011 10:39 am 

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül hogy tuning hátsó lámpákba milyen fajta index izzó való, aszimetrikus vagy szimetrikus.
Mert nem tudom hogy milyenfajta szivárvány izzót rendeljek bele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. nov. 27, 2011 9:36 pm 

Üdv!

Látom akkor csak a fekete lámpa marad 8), egy kérdésem lenne még a tuningmániás társaktól. Kinéztem kétfajta lámpát is a verdára, de még nem tudtam dönteni melyik is legyen bár a króm karikás lehet jobban mutatna a fekete autón. Mi a véleményetek a tuning-tec és az FK automotive lámpákról, én speciel a tuning-tec-ről még nem is hallottam de állítólag ez is német gyártmány mint az FK valakinek van esetleg tuning-tec-es cucca? Mennyire minőségi ez a márka? És melyik lenne a jobb választás. Nem szeretnék olyan lámpát amivel aztán csak a gond van, párásodás stb.

Krómos kivitel itt speciel elég olcsó, máshol 30e

FK automotive, króm karikák nélkül
http://www.racing-autoalkatresz.hu/raci ... atso-Lampa

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. nov. 24, 2011 10:25 pm 

Hát igen, a krómos túl kirívó lenne, de mivel sötétített az autóm inkább a feketére szavazok. A túl sok krómot se nagyon szeretem, bár az alufelnim magasfényű ezüst, kimondottan jól áll a bordónak. Rendszámtartó keretet(krómosat) biztos nem veszek, elöl még keret sincs , mert így jobban mutat. A hátsót meg színre fújatom úgy is a diszlécekkel együtt.

Petya23 írta:
Hát igen ez nagyon jó kérdés a te autód színe pont az a szín amire nem lehet kapásból rávágni melyik is lenne jó rá.Mert ugye ezüstre rögtön krómot mondanék, a feketéhez meg rögtön feketét hogy jó morcos legyen, mondjuk az én autómon is ez az összeállítás lesz. Na most ha azt szeretnéd hogy nagyon rikító legyen az autó akkor króm legyen, ha pedig valami visszafogottabbat szeretnél akkor fekete.

http://www.deviltuning.hu/?oldal=41&uid=5487&album=3439

Ezen a fabián hasonló fekete van mint amit te néztél hát...?? Én inkább fekete fun vagyok de most azt kell mondanom hogy a króm szebben mutatna az autón főleg ha van szép ezüst színű alufelnid is. Bár válasz bárhogy szerintem mindkettő jól fog rajta kinézni, + ha fölszerelted jöhet pár kép + komment mennyire volt macerás a dolog, + felrakáskor jól húzd meg a csavarokat hogy ne párásodjon annyira a lámpabura, természetesen azért ne törd össze :D Valamint még egy tipp ha teheted cseréld le a műanyag rendszámtartókat króm hatású fémre (1500Ft/db), én most cseréltem és nem bántam meg sokkal jobb. (Ebből fémet ajánlok mert a műanyag krómos verzió 1 hét alatt lepereg)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 29 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra