Üdv,
Ilyen téma még nincs, gondoltam létrehozok egyet. Hátha másokat is érdekel a dolog

Akkor kezdeném is:
Nekem elég unalmas és élettelen a gyári szürke szín a kocsiban.
Drasztikus módosításokra nem akarom adni a fejem, csak egy kis "eleganciát" belevinni.
Sokkal jobban tetszik pl
ez a beltér (Bocs, hogy innen másolom

):
A célom az lenne, hogy a
szürke részeket átfessem feketére. Festékkén a Plasti Dip-re gondoltam, de nem tudom hogy tapadna meg ezen a műanyagon. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Milyen festéket ajánlotok még? A Plasti Dip elég szimpatikus, csak nem olcsó.
A másik elképzelésem, az ülések mintázatát átcserélném másikra, pl olyanra mint amit fent linkeltem. Van varrónő a családban, így ezzel biztos nem lenne gond. Gyári kárpit anyagokat lehet venni valahol?
Valamint az ajtóknál lévő kárpitot is szeretném lecserélni olyanra, mint amilyen az ülések lesznek, az ajtókárpitot csak a gyári forrasztási pontoknál szétforrasztom, majd ráragasztom az új anyagot?
Ha már szét szedem az ülést, a bal első ülés szivacsát megjavítanám, mert kicsit szét van ülve, olvastam valahol folyékony szivacsról, hol lehet ilyet kapni? Vagy milyen lehetőségek vannak még szivacs pótlásra?
Próbálnám a lehető legkevesebb anyagiakból kihozni, ezért csinálnám magamnak, ha elvinném egy kárpitoshoz biztos súlyosabb összegekbe kerülne. Az is felmerült bennem, hogy bontóban keresek olyat mint ami kell, de az sem túl olcsó, a saját szürke kárpitjaimat meg úgy sem tudnám eladni mert senki sem keresi