Szia Boris!
Nem gond, eszmecsere folyik, bőven belefér! Ráadásul asszem ez a topik egyébként is tök fölösleges, mert van már "Fabia Tuning" topik, tehát még nagyon nem is offolunk...
Én nem dicsőítem a japán dolgokat. Abból is van, amit nem vennék.
Egyszerűen csak át kell látni a márka "hűség" fölött. Többször leírtam már, de mégegyszer, mert olyan szép...
Nagypám ~1972 körül vett egy 1964-es bogárhátút a 2. tulajdonostól. Nem volt sok pénzük, eléggé lelakott kis autó volt. Egyszer elindultak vele Dunaharasztiból a felvidékre és valahol Komáromnál megállt a Bogár. Autószerelő megnézte, eltört a főtengely. Mármint szó szerint ketté tört. Haza húzták a kocsit, másik autószerelő szétbontotta a motort és törték a felyüket, hogy honnan is szerezzenek főtengelyet a '70-es évek derekán-végén. Szegény Papa nem volt műszaki ember (talán azt sem tudta mi az a főtengely), ezért fogta a törött alakatrészt, becsomagolta és elküldte Volksburgba a VW gyárba. Azt írta, hogy ez az alakatrész eltört és szeretne venni egy újat, de mivel nálunk nem kapható, írják meg az árát és szeretne rendelni egy újat! Erre válaszként jött egy vatta új, zsírpapírba csomagolt főtengely szó szerint a következő üzenettel: "Tisztelt Uram! Ilyen hiba egy VW-nel sohasem fordulhat elő! Erre természetesen örök garanciát vállalunk.... stb". Kapott egyet ingyen!
Na ez volt az, amikor érthető volt, ha valaki "márkahű". Ma viszont (pont itt a fórumon volt valaki) bemész egy Skoda márkaszervízbe, hogy ég a MIL lámpád és az arcodba vágják, hogy motort kell cserélni! Csókolom...
Múltkor fött ügyben érdeklődtem porcseemötnél és a komának tök természetes volt, hogy szarakodik a kocsi! Szó szerint: "Miért?! Az űrhajót is fellövik és felrobban, pedig vadi új!" No comment
A lényeg: Olvasni kell, tályékozódni és lesz*rni a logokat! Egy BMW, VW vagy akármelyik már apró kedvezményekkel sem köszöni meg neked, hogy ragaszkodtál hozzájuk. Akkor meg minek? Nem én vagyok a máltai szeretetszolgálat, hogy csakazértis fosvágent vegyek! Veszek én, ha jó lesz.
Most viszont részemről VW konszern kihúzva és japán autó lesz a következő, de ezzel nem azt mondom, hogy a japán kocsik a leg jobbak! Nem! Csak van 3-4 típus összesen, amikről hiszem, hogy minőségibbek. Aztán ha kiderül, hogy nem, akkor ők is benyalhatnak!
A márka legyen értem! Ne én a márkáért!