Üdv!
Már két szerelőnél is jártam időközben... Az első másfél hétig próbált rájönni, mi lehet a baja, kopogásérzékelőt cserélt próbaképp, de nyilván nem ez volt a gond, ezt ő is sejtette egyébként. Kicserélte az benzin szűrőt és rakott bele injektor tisztítót, de ezek sokat nem értek.
A következő szerelő aztán minden üzemanyagrendszerhez köthető dolgot kimért, kompressziót mért, gyújtást nézett. Az eredmény: egyforma kompresszió minden hengerben, a gyújtás tökéletes, az injektorok mind jók, viszont azokat keresztben cserélgetve is mindig odáig fajult a helyzet, hogy a 4. hengerben gyújtás kimaradás lépett fel... Kérdezte, hogy milyen olaj került be vásárlás után, mondtam, hogy Castrol Magnatec Stop Start A5 5W-30. (Elméletileg jó bele, nem?! Én a szerelőnek én más Castrolt mondtam, de ő végül ezt rakta bele. A specifikációk szerint ez inkább Ford olaj.) Végül arra jutott, hogy szerinte meg kell bontani a motort, akkor derül ki, hogy mi lehet a baj. Talán a vezérműtengelynél van valami szorulás, még nem beszéltem bele személyesen, ha megyek a kocsiért, majd kifaggatom. Véleménye szerint központi VW szervízbe vigyem Budapesten, ahol van alkatrész polcon rengeteg, és tudnak rugalmasan cserélni, cserélgetni dolgokat. Még annyit hozzáteszek, hogy nem eszi a vizet, nem zabálja az olajat, szóval hengerfejesség, durva gyűrű kopás valószínűleg nem áll fenn. Járt már valaki így ezzel a BTS motorkódos 1.6-ossal? Szerintetek hová vigyem a kocsit, ahol nem megy rá a gatyám is???
Előre is köszönöm!
feketete írta:
Nintaus74 írta:
Sziasztok!
2009-es, 1.6 16v (105 Le) Roomsterem egy autópályás tankolás (21 liter 95-ös tankolva a tankban lévő 30 valahány liter 95-ösre, M3 - Kerekharaszt MOL) után nem sokkal nagyon furcsán kezdett el működni. 3000-es fordulatnál időnként tiltott, nagyon csúnya dízeles, kopogós hangja lett, emelkedőre hajtáskor, terheléskor csilingelős hangot ad azóta is. (egyértelműen kopogásos égés...) Másnap már volt check engine lámpa is, kiolvasva a P0328 hibakódot, vagyis a kopogásérzékelőt dobta. A kód törölve lett, és azóta nem is jött elő, de szinte ugyanolyan a motor működése: néha tilt 3000-nél, traktoros hang alacsony fordulaton, erőtlen... A lefogyott benzin helyére MOL EVO 100 került, eddig kb. huszon x liter, plusz két adag oktánszám növelőt is kapott (Wynn's Octane Booster), de csak ideig-óráig lett jobb a helyzet.
Valaki járt már így? Lehet, hogy a szenzor romlott el, vagy csak a kábelezése kontaktos? Azt olvastam, ez az alkatrész csak nagyon ritkán romlik el. Az OBD-n kiolvasva annyit ír a műszer, hogy a kód függőben, vagyis előbb utóbb újra ki fog gyulladni a lámpa? Hol van ez a szenzor, nem találok sehol robbantott ábrát hozzá, megnézném a csatiját. Elől lehet a leömlőknél vagy hátul a levegőszűrő alatti részen? Korábban vettem már új gyertyákat, azokat még ma berakom, talán segít valamit... Benzinszűrő csere ér valamit?
Előre is köszönöm a segítséget!
A motor hátulján van elég szar helyen .
Élő jelben próbáld megnézni, hogy mennyi és milyen az előgyújtás állítása változása. Melyik hengernél van égés kimaradás.
Normál esetben a kopogás érzékelő, főtengely szögjeladó kikorrigálja a gyújtást.
Inkább a rossz üzemanyag lehet a ludas (tankolás után történt) Az egészet leengedni kitisztítani a tankot. új üzemanyag (próbaként először kevés)
lehet hogy érdemes lenne fölhívni a kutat hogy mi történt veled és történt-e mással ilyen. (ha ők a ludasok övék a kár) . A leengedett benzint tegyétek el.
Ha reklamálni akarsz rendes szerviz és számla kell és minta a benzinből.