Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd szept. 26, 2023 3:32 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 93 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Fűtőventillátor
HozzászólásElküldve: csüt. szept. 22, 2022 2:35 am 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
Gabesz írta:
Idézet:
AZ egész az előtét ellenállás és van egy hőbiztosító ellenállás. Ez szokott megadott hőmérsékleten megszakítja az áramkört. Elektromos boltban lehet pár száz forintért kapni. Fontos a hőértéke.

Nem tudod véletlen, hogy ezen típusban hol található ez a "cucc"? Mintha valahol azt láttam volna, hogy a kesztyűtartó alá bekukkantva látszik. Amúgy ha rossz annak van jele szabad szemmel nézve is? Köszi!

https://alkatreszplaza.hu/FIAT-PUNTO-19 ... 0mEALw_wcB

ilyet keres . ellenállás mérővel ki tudod mérni. A fűtőmotor környékén kell lennie.

Egyszerűbb az ellenállást kiiktatod ha működik akkor ott a hiba. Ellenállás nélkül ne használd mert az a "biztosítéka"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2022 8:40 pm 
Moderátor

Autó: 2005. 1.4 16V 74 kW BBZ Ambiente
Idézet:
AZ egész az előtét ellenállás és van egy hőbiztosító ellenállás. Ez szokott megadott hőmérsékleten megszakítja az áramkört. Elektromos boltban lehet pár száz forintért kapni. Fontos a hőértéke.

Nem tudod véletlen, hogy ezen típusban hol található ez a "cucc"? Mintha valahol azt láttam volna, hogy a kesztyűtartó alá bekukkantva látszik. Amúgy ha rossz annak van jele szabad szemmel nézve is? Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2022 5:59 pm 

Gabesz írta:
Bár nem Fabia hanem egy Fiat Grande Punto 2007-es az alany. A hölgy szólt nekem, hogy járjak utána mi lehet a gond? A ventilátor az utastérben csak 4-es állásban működik. A többi állás "halott"! Szerintetek előtétellenállás lesz vagy lehet egyéb oka is? Ha az szerintetek mennyibe fájna neki az "alkatrész"? Köszi a hozzászólást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2022 4:49 pm 
Moderátor

Autó: 2005. 1.4 16V 74 kW BBZ Ambiente
Bár nem Fabia hanem egy Fiat Grande Punto 2007-es az alany. A hölgy szólt nekem, hogy járjak utána mi lehet a gond? A ventilátor az utastérben csak 4-es állásban működik. A többi állás "halott"! Szerintetek előtétellenállás lesz vagy lehet egyéb oka is? Ha az szerintetek mennyibe fájna neki az "alkatrész"? Köszi a hozzászólást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. júl. 22, 2022 8:59 pm 

klifi írta:
feketete írta:
klifi írta:
Sziasztok,

A fűtőventilátor 3-as és 4-es fokozatokon nagyon zajossá válik, kb az egész műszerfalat rázza. Szerintem leesett a kiegyensúlyozó klip róla és emiatt van a vibráció. 2006-os gyártmányú, klímás az autó. Honnan lehet tudni a mostani fűtőventilátor kiszerelése nélkül, hogy milyen modul kell bele? Lecserélném valami normális minőségűre, ez a 15 éves szerintem derekas, hogy eddig is elment. Btw nekem mindig megy a szellőztetés az autóban, ha utazom valahova.

Köszönöm előre is a választ!

meg kéne nézni nem-e a rendszerbe bekerülő levelek stb akadályozzák a ventilátort. Ha az utastérszűrő levéldarabokat tartalmaz akkor az okozhatja a hibát.

A ventilátort könnyen ki lehet szerelni.

Köszi a választ! Ezt megnéztem, meg tisztán tartom, minden pollenszűrő cserekor áttakarítom, meg a motortér felől is rendben van az autó + garázsban tartott, munkahelyen se nagyon állok fa alá az autóval. Hol javasolnád, hogy vegyek ilyen fűtőmotort? Unixnál néztem, van viszonylag nagy választék...

sok helyen lehet ha nem akarsz szállításért fizetni oda menyél ami közel van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. júl. 22, 2022 7:49 pm 

Autó: Skoda Fabia Sedan Classic, 1.2 12V HTP
feketete írta:
klifi írta:
Sziasztok,

A fűtőventilátor 3-as és 4-es fokozatokon nagyon zajossá válik, kb az egész műszerfalat rázza. Szerintem leesett a kiegyensúlyozó klip róla és emiatt van a vibráció. 2006-os gyártmányú, klímás az autó. Honnan lehet tudni a mostani fűtőventilátor kiszerelése nélkül, hogy milyen modul kell bele? Lecserélném valami normális minőségűre, ez a 15 éves szerintem derekas, hogy eddig is elment. Btw nekem mindig megy a szellőztetés az autóban, ha utazom valahova.

meg kéne nézni nem-e a rendszerbe bekerülő levelek stb akadályozzák a ventilátort. Ha az utastérszűrő levéldarabokat tartalmaz akkor az okozhatja a hibát.

Köszi a választ! Ezt megnéztem, meg tisztán tartom, minden pollenszűrő cserekor áttakarítom, meg a motortér felől is rendben van az autó + garázsban tartott, munkahelyen se nagyon állok fa alá az autóval. Hol javasolnád, hogy vegyek ilyen fűtőmotort? Unixnál néztem, van viszonylag nagy választék...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. júl. 22, 2022 5:25 pm 

klifi írta:
Sziasztok,

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. júl. 22, 2022 3:25 pm 

Autó: Skoda Fabia Sedan Classic, 1.2 12V HTP
Sziasztok,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Fűtő motor (ventilátor)
HozzászólásElküldve: vas. dec. 06, 2020 3:41 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Sziasztok
Ő a fűtés vetillátorra gondolt, ahoz elég kivenni a kesztyűtartót.
A motor házát körben hatlapfejű lemezcsavarok tartják.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Fűtő motor (ventilátor)
HozzászólásElküldve: vas. dec. 06, 2020 4:16 am 

Joco írta:
Hello valaki cserélt már fűtő ventilátort 1es fábia ba menyire nehéz iletve mire kell figyelni??

jól szét kell szedni :(

https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/DwIGDbJb

itt van egy leírás igaz hűtő kiszerelés de kb ennyi szívás a ventilátor csere is
először próbáld csak a zárhidat kiszerelni hátha úgy is hozzá férsz.

próbáld kimérni hátha nem a ventilátor a hibás . Az érintkezőjére arámot és testet adva megpörgetheted a motort

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Fűtő motor (ventilátor)
HozzászólásElküldve: szomb. dec. 05, 2020 11:21 pm 

Autó: Skoda fábia 1.4mpi AQW
Hello valaki cserélt már fűtő ventilátort 1es fábia ba menyire nehéz iletve mire kell figyelni??

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Klíma ventillátor
HozzászólásElküldve: pén. szept. 11, 2020 8:02 pm 

Autó: Skoda fabia 1.6
Egyik fokozatban sem működik,a biztositékot néztem ,de nem az,ha kiveszem a kijelző sem vműködik,igy viszott mindent jelezve villog kontakt alatt pàr màsodpercig majd a kijelző ok csak a ventillàtorok nem mennek

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. szept. 10, 2020 8:07 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Szilard írta:
Sziasztok!
Egyik napról a màsikra nem működik a ventilàtirom a kocsiban,a fűtés hűtés megy ,enyhén érezni sebességtől függően. Mi lehet a baja?

Szia
Közepes sebességtől venti nélkül is beáramlik a levegő.
Egyik fokozatban sem megy!? Melyik fabia 1-es 2-es?
Ha egyik fokozatban sem megy, akkor a biztijét kell megnézni. Ha a 4. legmagasabb fokozatban megy, akkor az előtét ellenállás hőfok biztosítékja ment el..

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. szept. 10, 2020 4:01 pm 

Autó: Skoda fabia 1.6
Sziasztok!
Egyik napról a màsikra nem működik a ventilàtirom a kocsiban,a fűtés hűtés megy ,enyhén érezni sebességtől függően. Mi lehet a baja?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 17, 2020 2:20 pm 

Autó: SKODA FABIA Combi 1.6 Tdi Active
Cseszy írta:
Sziasztok!

Ki szeretném cserélni a fűtőventilátort mert nagyon zúg főleg hidegen. Ha bemelegszik annyira nem zúg de van mikor neki fog kiszámíthatatlanul.

A szerelés megkezdése előtt le vegyem az aksiról a szálakat vagy rajta hagyhatom?
A lejátszót majd újra kell kódolni?
Tud probléma történni ha szerelés közben rajta hagyom az aksin a szálakat?

Szerelheted úgy is, hogy rajta marad az akksi.
Mellesleg 2017 fábiához van egy fűtőmotorom eladó. Nem volt használva. Bárdinál vettem kb. 5 éve. Nem kellett mert golyóscsapágyra cseréltem a siklócsapágyat.

oferi65@gmail.com

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 93 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra