Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd szept. 26, 2023 3:08 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Torlólevegő csappantyú
HozzászólásElküldve: csüt. aug. 11, 2022 5:21 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
Nintaus74 írta:
Sziasztok!

Az MK1-es Fabiám lecseréltem egy 2009-es gyártású Roomsterre, ami nagyjából (legalábbis félig...) egy MK2 Fabia, ezért remélem nem gond, ha ezen a fórumon kérek tőletek segítséget. Már a vásárlás előtti szakszervizes átvizsgálásnál jelezték, hogy számítógép hibát jelez a szellőző rendszerben, konkrétan a torlólevegő csappantyú kapcsoló hibát említették. A hiba lényege, hogy nem lehet váltani külső és belső levegő keringetés között, de a rendszer úgy állt meg, hogy mindig külső levegő jön be az utastérbe. A klíma panel Climatronic, tehát digit klímás. A belső levegő keringetés gomb megnyomásra nem reagál semmit, szerintem korábban le is kötötték ezt a kapcsolót, mert látszik hogy a műszerfal közepén lévő szellőző volt kiemelve, és szerintem, a klíma panel is... Ez annyira nem lenne gond, de sajnos menet közben, kátyúkon áthaladva, valami kopog a műszerfal jobb alsó részén, a kesztyűtartó mögött. Mikor leveszem ott a pollenszűrőt takaró filcet, majd alulról benyúlok és megmozgatom az egész műanyag ventilátor házat, ugyanezt a kopogó hangot hallom. Arra gyanakszom, hogy próbálták ezt a hibát javítani de feladták, illetve magának a rossz alkatrésznek a hangját hallom.

A kérdésem a következő: pontosan hol található a szellőző rendszerben ez a torlólevegő csappantyú? Az MK1 Fabiámnak volt lamella állító hibája, azt szereltem is, de az ugye a középkonzol belsejében van, és a pedálok felől szerelendő. Ez a csappantyú szerintem/logikusan a jobb oldalon lehet, a ventilátor környékén, ahol az utastérbe belép a kinti levegő. Hogy néz ki ez az alkatrész? Találtam alkatrész webáruházban egy "MAHLE ORIGINAL 70815505, MAHLE ORIGINAL 6NW351344021" nevű és cikkszámú, "állító elem, keverőlap" alkatrészt. Ez lehet a rossz szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

itt a leírása ( minden sütit engedélyez rá különben nem működik)

https://cardiagn.com/2007-2014-fabia-he ... ditioning/

A jobb oldalon van az állító motor. Szedd le a motort. A biztonság kedvéért jelöld meg hogyan állnak a fogaskerekek. mikor a kezedben van , akkor a vezetékét rádugva a kapcsolóval tudod kapcsolni a mozgását. ( ha működik) . Ha nem működik akkor szét lehet szedni. Óvatosan mert a műanyag könnyen törik. Van benne egy potméter ez adja meg a lapok helyzetét. El szokott koszolódni és akkor rossz jelet ad és nem működik . Ha szerencséd van megtisztítva működni fog.

Fábia 1 vannak képek.

https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/D1x2lDyJ

a zörgést nézd meg. lehet csak a rossz összeszerelés miatt van , Ha nem akkor a fűtőmotor kiszerelésével látsz rájuk. Ha javítani kell akkor valószínű hogy a fűtőegység kiszerelésével férsz hozzá. (műszerfal bontás)

https://www.eualkatresz.hu/resz/mahle-original/15285095

ez a keringető motor . Kettő ív fog van rajta . ezek állítják egyszerre a belső és a külső levegőnyílások mozgását.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Torlólevegő csappantyú
HozzászólásElküldve: csüt. aug. 11, 2022 9:07 am 

Autó: Skoda Roomster
Sziasztok!

Az MK1-es Fabiám lecseréltem egy 2009-es gyártású Roomsterre, ami nagyjából (legalábbis félig...) egy MK2 Fabia, ezért remélem nem gond, ha ezen a fórumon kérek tőletek segítséget. Már a vásárlás előtti szakszervizes átvizsgálásnál jelezték, hogy számítógép hibát jelez a szellőző rendszerben, konkrétan a torlólevegő csappantyú kapcsoló hibát említették. A hiba lényege, hogy nem lehet váltani külső és belső levegő keringetés között, de a rendszer úgy állt meg, hogy mindig külső levegő jön be az utastérbe. A klíma panel Climatronic, tehát digit klímás. A belső levegő keringetés gomb megnyomásra nem reagál semmit, szerintem korábban le is kötötték ezt a kapcsolót, mert látszik hogy a műszerfal közepén lévő szellőző volt kiemelve, és szerintem, a klíma panel is... Ez annyira nem lenne gond, de sajnos menet közben, kátyúkon áthaladva, valami kopog a műszerfal jobb alsó részén, a kesztyűtartó mögött. Mikor leveszem ott a pollenszűrőt takaró filcet, majd alulról benyúlok és megmozgatom az egész műanyag ventilátor házat, ugyanezt a kopogó hangot hallom. Arra gyanakszom, hogy próbálták ezt a hibát javítani de feladták, illetve magának a rossz alkatrésznek a hangját hallom.

A kérdésem a következő: pontosan hol található a szellőző rendszerben ez a torlólevegő csappantyú? Az MK1 Fabiámnak volt lamella állító hibája, azt szereltem is, de az ugye a középkonzol belsejében van, és a pedálok felől szerelendő. Ez a csappantyú szerintem/logikusan a jobb oldalon lehet, a ventilátor környékén, ahol az utastérbe belép a kinti levegő. Hogy néz ki ez az alkatrész? Találtam alkatrész webáruházban egy "MAHLE ORIGINAL 70815505, MAHLE ORIGINAL 6NW351344021" nevű és cikkszámú, "állító elem, keverőlap" alkatrészt. Ez lehet a rossz szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 1 óra