Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szomb. dec. 09, 2023 7:02 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 327 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. jún. 07, 2008 9:29 am 
Site Admin

Autó: Fabia 1.4 16V 100Le
Szia!
Igen xenon van benne, ennek a lámpának is H7-es a projektoros része úgyhogy mindenképp H7-es xenont vegyél. Viszont a távolsági oldala már nem a megszokott hanem H1-es izzót igényel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jún. 05, 2008 9:31 am 

Még 1 kérdés Johnny:

Gondolom Xenon van beszerelve Neked is,és az a kérdésem,hogy H4-es,vagyH7es szett kell??

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. máj. 31, 2008 1:43 pm 
Site Admin

Szia!
Kb. egy hét, másfél volt míg ideért, de ezt csak az utalás megérkezése után kell számolni. Az pedig miután átutaltad 4-5 nap amíg az ő számlájukon megjelenik, csak ezután adják postára.
Lehet hogy majd jön ide is fekete, én amikor rendeltem még krómozott sem volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. máj. 30, 2008 7:19 pm 

Johnny,amikor megrendelted a lámpákat mennyi idö volt míg megjött? És átutalással fizetted? Én 7fön akarom utalni nekik mert Mo.-ra nem jött fekete lámpa :S (jah és ez a Superskoda :wink: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Fabia Tuning
HozzászólásElküldve: pén. máj. 30, 2008 7:16 pm 

Ide irhattok,ha tudtok valami jó ötletet estetleg szervizt,ami föleg optikai tuninggal foglalkozik!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. ápr. 05, 2008 4:27 pm 

delmur írta:
Sziasztok!

1.4 -es MPI motoros benzines 8 szelepes Fabiám van. Érdeklődnék nem -e tud valaki hozzá jó árban chip tuningot. Köszi!

Nem sok értelme van. Csak a nyomatékot tudod minimálisan növelni, a lóerőt nem igazán.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. ápr. 04, 2008 8:42 am 

Sziasztok!

1.4 -es MPI motoros benzines 8 szelepes Fabiám van. Érdeklődnék nem -e tud valaki hozzá jó árban chip tuningot. Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. márc. 27, 2008 7:09 pm 

Ejj-ejj!egyezik az izlesunk :) Kipufogot en is mostanaban akarom megcsinaltatni,hasonlo parameterekkel,mely hang,nem ordito,de nekem rejtett kell,mint a gyari :)
Tuning ceget ajanlhatnal,ha tudsz megbizhatot,bar ATC-eket neztem ki magamnak.Ok pad alapjan lovik be az autot.Magyaran ram irjak a szoftot :)
Ja igen mivel merted meg a teljesitmenyt?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. márc. 27, 2008 5:55 pm 
Site Admin

Szia Lami!
Ha gondolod beírom, beilleszteni gyorsabb mint megírni :D

Igazából nekem ez a 125 lóerő két dologból tevődik össze, az egyik a chip-tuning a másik pedig a kipuff rendszer illetve csak a hátsó része.
A dolog úgy történt hogy elvittem egy céghez, mára már dinamit kipuffogó a nevük, és elmondtam az elképzelésemet.
Ne legyen hangos, inkább mély, és lehetőleg legyen egy kis teljesítmény javulás, kb 8-10%-ot mondtak hogy várható. Nem akartam az egész rendszert cseréltetni inkább úgy döntöttem csak a hátsó dobot alakíttatom ki ezekkel a feltételekkel.
Régi vágyam volt a kétoldalra kivezetett rendszer, így ekkor erre is lehetőség nyilt.
Majd miután a srácok kész lettek beinditottam és maga volt az álom a hangja /legalábbis nekem :D /
Ezután vittem el chip-tuningra ez 16 plusz lóerőt jelentett és kb 20-25Nm-ert.
Majd mikor mindez elkészült itthon a saját diagnosztikai kütyümmel lemértem a teljesítményt, összesen 126 lóerő és 150Nm lett a végeredmény. Ennyi módosítással biztosan állíthatom ha helyesen lett az autó újkorában bejáratva, akkor nem lesz semmi baja ebből kifolyólag :D
Ami az árakat illeti, a hátsó dob építése csövezése, szerelése, 2006-ban 40ezerbe fájt de én vittem a két ovál véget aminek darabja 8ezer volt.
A chip szintén 2006-ban 40ezer volt és kb 1,5 óra szakértés, mire sikerült jól behangolni.
Az érzéssel kapcsolatban........biztosan fogod érezni ha jól megcsinálják. Nekem is kicsit lomha volt alacsony fordulaton, de már nem mondható annak. Úgy lett a dolog behangolva hogy 2800-as fordulatnál érzel egy lökést, ha fixen is tartod a pedált, az úgy jön magától :D aztán a gyári 4400-as fordulat környékén érezhető benne az erő, itt nem lök ugyan de érzed hogy simán tudsz vele ugrani. Végül pedig olyan 5200-5300 körül van mégegy löket ami már kissebb mint az első, de mindig jól jön :D . Ezek a nyomaték érzetek ami jobban el lett osztva és meg lett növelve. A lóerő ilyen szempontból nem annyira lényeges, azt annyira nem érzed, de nekem igy 6600 nál adja le a 126 lovat. Emiatt a tiltás is picit feljebb lett helyezve a gyári 6600-ról 7000-re.
Ha a kipuffal tudsz várni még egy kicsit akkor tedd meg, mert hamarosan a dinamit kipuffnál lesz 10% kedvezménye a klubnak.Pár héten belül. Persze csak érvényes klubkártyával tudod majd igénybe venni.
Remélem tudtam segíteni, érdemes ajánlás után keresni mühelyeket illetve chip tuningost. Mindenkire ne bizd rá a verdát, csak mert magabiztosnak mutatja magát. Ez csak mint jótanács :D Nekem van ismerősöm aki már járt rosszul ez miatt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. márc. 27, 2008 1:52 pm 

Johnny1.4 100 írta:
Szia!
Irtam neked egy mailt a kérdéseddel kapcsolatban, ide túl hosszú lett volna :D

Pedig beirhatnad,kivancsi volnek (szerintem mas is) a velemenyedre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. márc. 26, 2008 7:53 pm 
Site Admin

Szia!
Irtam neked egy mailt a kérdéseddel kapcsolatban, ide túl hosszú lett volna :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: chip tuning Fabia
HozzászólásElküldve: szer. márc. 26, 2008 5:25 pm 

Na akkor most én is kérdezek valamit :)
Ahogy az elöbb írtam jól megy a 100le Fabia viszont láttam egy oldalt http://www.mtuning.hu/skoda.html ahol ehez a változathoz kínálnak chiptuningot +10Le és 15Nm

Érdekelne a dolog viszont nem tudom mennyire hegyzi ez ki a motort vagy biztonságosan bevállalható anélkül hogy túlságosan megterhelje a + telj. a motort?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 327 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Időzóna: UTC + 1 óra